Cronică: Tăpușele și Omida mâncăcioasă

Tapusele au fost pentru multa vreme un „pom laudat” astfel incat am hotarat sa ajungem si noi pe la ei si sa va spunem parerea noastra. Nu ne-am dus „cu sacul” asemenea proverbului ci cu multa curiozitate la spectacolul educativ Omida mancacioasa destinat copiilor de 2-6 ani si am aflat multe lucruri frumoase, pe care vi le impartasim si voua.

Spectacolul a fost inspirat de cartea omonima a lui Eric Carle, iar in rolul principal a fost Nicoleta Rusu, prietena Omidei (cel mai mult la infatisarea Nicoletei, pe langa fata luminoasa si zambitoare, mi-a placut faptul ca era desculta). Copiii au fost ceilalti participanti la piesa si fiecare si-a facut simtita prezenta in felul propriu. Evenimentul a avut loc la Hotelul Capital Plaza iar copiii au fost cam in jur de 30. Piesa se va repeta pe parcursul anului si va fi anuntata din timp.

Atmosfera generala a fost foarte placuta. Desi la inceput am fost circumspecti referitor la locatie, dat fiind ca se joaca intr-un hotel, cand am ajuns acolo ne-a placut ce am vazut: sala era inspirat aranjata cu pernute si scaune, scena era la nivelul copiilor si consta intr-un paravan decorat simplu; pe acesta urmau sa se aseze pe rand oul omidei si toate bunatatile pe care le-a mancat. Tapusele Omida mancacioasa 1 CollageLa inceputul spectacolului, Nicoleta i-a intrebat pe copii despre prietenii lor si le-a povestit despre prietena ei, o omida, pe care o stia de cand era un ou, a vazut-o crescand si mancand pe rand multe fructe. Pe masura ce timpul trecea copiii aveau ocazia sa repete zilele saptamanii, sa numeasca ce a mancat omida si sa numere pana la 5. La sfarsit au recapitulat impreuna ce au invatat. La partea practica (10 minute) copiii au primit niste saculeti umpluti cu pamant si seminte de iarba si au construit propria lor omida pe care au luat-o acasa sa o ude si sa aiba grija de ea (mi se pare foarte important ca ei sa ia ceva acasa cu atat mai mult ceva care sa le aduca aminte de ce au facut si sa ii implice pe termen mai lung. Foarte buna idee!). Din tot spectacolul momentele care ne-au placut in mod special – ni s-au parut foarte sensibile si inspirate – au fost momentul „nasterii” omidei si cel al zborului fluturelui, la care au participat toti copiii.

omida mare
„Omida mancacioasa” de la partea practica la doua saptamani dupa program.

Interactivitate a fost din plin, Nicoleta a intrebat, a primit raspuns, a stiut sa se adreseze fiecarui copil in parte, i-a lasat pe cei mici sa umble de colo-colo, unii se jucau cu cerceii ei, altii umblau in spatele paravanului la mancarea omidei… Nimeni nu s-a suparat!

In privinta accesibilitatii, in spectacol s-a folosit un limbaj potrivit cu varsta copiilor, muzica a fost vesela. In acest domeniu este singura noastra sugestie, referitoare la varsta copiilor carora se adreseaza activitatea. Credem ca o incadrare mai corecta ar fi 2-4 ani, peste aceasta varsta informatia furnizata fiind deja prea simpla iar timpul de desfasurare prea scurt.Tapusele Omida mancacioasa Collage

Pretul a fost de 50 de lei dar ATENTIE, o parte din aceasta suma va fi donata unor copii bolnavi, conform spuselor Nicoletei, astfel incat cel putin noua ni s-a parut dintr-o data o suma rezonabila.

Asadar da, recomandam parintilor cu copii pana in 4 ani sa participe la acest spectacol si cred ca nu ne hazardam cand spunem ca in general activitatile Tapuselor sunt un pariu castigat. Vom reveni cu noi cronici iar pana atunci iata notele noastre, nota maxima fiind 5:

  • Atmosfera generala 5
  • Accesibilitate 5
  • Interactivitate 5
  • Pret 4
  • Locatie 4

Atentie! Aceste note sunt date in functie de niste criterii prestabilite, valabile pentru toate cronicile Roata Mare. Va rugam sa luati in considerare si comentariile din cadrul cronicii.

9 comentarii

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.