Poveștile părinților: Rățușca ce urâtă sau cum să construiești o lume mai bună

Am văzut „Rățușca cea urâtă” în stagiunea trecută a Teatrului Excelsior. Este briliantă!

Este una dintre foarte foarte foarte puținele piese de teatru pentru copii mai mici, din oferta actuală a teatrelor pentru copii din București, care ne vorbește despre (in)diferențe și (in)toleranță.

Trebuie să recunosc că au fost dese momentele în care am plâns, în copilărie, la auzul acestei povești și, din cauză că a devenit un fel de tabu (împreună cu „Puiul” și cu poezia cu „Gândăcelul”), mi-a fost frică să mai reproduc experiența – atunci când a venit momentul să citesc și eu povești copiilor mei. Da, îi înțeleg utilitatea și mi-aș dori ca și copiii mei să o poată auzi din gura mea… dar, vedeți, tot nu le-am citit-o.

Și totuși povestea aceasta are un FINAL FERICIT și un mesaj de ÎNCURAJARE pentru toți cei care suferă! E bună! Da, da, da… câteodată, aleg să merg cu copiii la teatru pentru că este mai bine pentru mine decât să le citesc eu „povestea aia”. Așa s-a întâmplat și cu „Rățușca cea urâtă”: am preferat să-i las pe alții să transmită mesajul.

ratusca cea urata

Bine am făcut!

Am ieșit de acolo cu senzația că fiecare părinte care dorește o lume mai bună pentru copilul lui ar trebui să vadă și această piesă, împreună cu copilul. Sunt câteva lecții bune pe care „Rățușcă cea urâtă” vi le va face cadou. Și, chiar dacă știți ce e în cutie, modul în care acest cadou vă este oferit cred că vă va impresiona cel mai mult.

Mulțumesc pe această cale tuturor celor care au pus umărul la realizarea spectacolului și le urez cât mai multe reprezentații.

Pentru mine, piesa a fost o bucurie de la început până la final.

Cu caldură, vă invit să-i faceți loc și în agenda dvs. culturală! (Cred că este pentru copiii de la 6 ani în sus.)

Loredana, autoarea textului de mai sus, este o persoană pe care o apreciem. Este persoana din spatele deja cunoscutului blog pentru copii Agenda Culturală pentru Copii pe care l-a format pentru a găsi un refugiu și pentru a ajuta părinții să ofere copiilor variante educative la mall și la activitățile de masă și de calitate îndoielnică. Susține altruist proiectul Roata Mare, are planuri mari pentru copiii ei și nu îi place să facă curat în casă. Mulțumim Loredana pentru susținere și pentru că ai acceptat să preluăm povestea ta (așteptăm și altele!) 

3 comentarii

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.