Concurs: Cum povestim copiilor şi adolescenţilor despre sex

Sexualitatea (sentimentele şi comportamentele noastre) reprezintă o parte importantă a fiinţei umane iar o sexualitate sănătoasă are o pondere uriaşă în starea de bine şi sănătatea generală a tuturor oamenilor. De aceeaeste nevoie şi de educaţie în acest sens, deci de o educaţie sexuală care oferă copiilor informaţiile de care au nevoie pentru a ajunge nişte adulţi care să se bucure de o dezvoltare sexuală armonioasă.

De aceea vă informăm că peste puţin timp – pe 19 şi 20 martie – va avea loc la Bucureşti conferinţa Cum povestim copiilor şi adolescenţilor despre sex suţinută de dr Meg Hickling, expert de renume mondial în educaţia sexuală. Această conferinţă, organizată de Parentime, se va adresa pe data de 19 martie părinţilor iar pe data de 20 martie cadrelor didactice interesate şi preocupate de subiect.

Pentru a veni în întâmpinarea nevoilor voastre vă propunem un concurs adresat atât părinților cât și cadrelor didactice. Pentru aceasta vă invităm să citiți mai jos cu atenție ce aveți de făcut, atât părinții cât și cadrele didactice.

cum povestim copiilor s adolescentilor despre sex
1. Dragi părinți, vă propunem să facem un schimb, voi de întrebări, noi de cărți. Până pe data de 15 martie aveți șansa să câștigați un exemplar al cărții lui Meg HicklingCe le spunem copiilor și adolescenților despre sex tradusă în limba română. Trebuie doar să urmați următorii pași:

  • să puneți, în continuarea acestui articol (la Comentarii), o întrebare legată de educația sexuală care vă frământă și la care ați dori să aflați răspunsul din partea doamnei Meg Hickling și să menționați dacă sunteți părinte sau cadru didactic. În cazul în care nu veţi câştiga vom încerca să punem dnei Hickling întrebările voastre şi să vă răspundem ulterior.
  • să transmiteți mai departe pe pagina voastră de Facebook acest articol pentru ca și alți părinți să afle de această conferință
  • să așteptați seara de 15 martie când vom face extragerea și veți afla cine este câștigătorul.

2. Dragi cadre didactice, știm că vă loviți des de problema sexualității și că vă doriți să fiți cât mai pregătiți şi informaţi în acest sens. Așadar, până pe data de 15 martie aveți șansa de a câștiga o participare gratuită la conferința Cum povestim copiilor și adolescenților despre sex organizată special pentru voi de Parentime pe data de 20 martie, în cadrul căreia dna Meg Hickling, expert de renume mondial în educația sexuală, vă va împărtăși din experiența dânsei legată de acest subiect. Pentru a intra în concurs trebuie să urmați următorii pași:

  • să puneți, în continuarea acestui articol (la Comentarii), o întrebare legată de educația sexuală care vă frământă și la care ați dori să aflați răspunsul din partea doamnei Meg Hickling și să menționați dacă sunteți părinte sau cadru didactic. În cazul în care nu veţi câştiga vom încerca să punem dnei Hickling întrebările voastre şi să vă răspundem ulterior.
  • să transmiteți mai departe pe pagina voastră de Facebook acest articol pentru ca și alte cadre didactice să afle de această conferință
  • așteptați seara de 15 martie când vom face extragerea și veți afla cine este câștigat

Vă urăm succes și vă mulțumim că sunteți alături de noi.
Roata Mare.

LATER EDIT: CÂȘTIGĂTORUL CONCURSULUI PENTRU PĂRINȚI ESTE NR 3 IAR PENTRU CADRE DIDACTICE LITERA B.

VĂ RUGĂM SĂ NE SCRIEȚI PÂNĂ CEL MAI TÂRZIU PE 17 MARTIE ORA 21.00 PE ADRESA OFFICE.ROATAMARE@GMAIL.COM PENTRU A STABILI DETALIILE ORGANIZATORICE.

30 de comentarii

  1. Baiatul meu de 9 ani a auzit de la colegii de clasa despre PORNO si ca se poate cauta pe net acest cuvant. Cum pot sa ii explic astfel incat sa inteleaga corect ce inseamna, fara sa las loc de interpretari si de curiozitati mai ales ca am si o fata de 6 ani foarte curioasa de ceea ce afla fratele ei?

    Apreciază

  2. Cum pot învăţa copilul relativ mic (preşcolar/şcolar) să recunoască situaţiile care se pot transforma într-un abuz? Când am încercat să deschid subiectul – foarte delicat şi pe ocolite – cu fetiţa mea care avea şase ani, aceasta a început să plângă.

    Apreciază

  3. Unde ar fi locul ideal pentru a iniția o discuție cu un copil despre sex? Cum ar trebui sa înceapă discuția? Sunt atât cadru didactic cât și mama unui băiat de aproape 14 ani.

    Apreciază

  4. Cum ar trebui pregătiți elevii înainte de a avea aceasta discuție cu ei? Ar fi mai indicat sa se poarte aceata discuție individual sau colectiv? Care ar fi avantajele/ dezavantajele abordării acestui subiect îndividual/ colectiv? Cadru didactic . As prefera șansă la carte. Mulțumesc

    Apreciază

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.