CONCURS: Teatru pentru cei mici și foarte mici

La început, când copiii mei erau foarte mici, adică până în trei ani, mi se părea ușor forțată ideea de a-i duce la teatru, fie el chiar și de păpuși; credeam că nu vor rezista, că se vor speria, în fine – găseam tot felul de motive pentru a nu merge. Până când o prietenă ne-a scos din casă la o piesă de teatru pentru copii de 3-6 ani, piesă jucată în cadrul festivalului internațional de teatru pentru copii organizat anual de Teatrul Ion  Creangă. Și atunci am înțeles.

Am înțeles ce înseamnă o piesă de teatru pentru copii foarte mici și mici – până în trei, respectiv între trei și șase ani: înseamnă multă poveste redată prin sunet, culoare, joc, mai puțin prin text, durată limitată (până într-o oră), întâmplări inspirate din viața lor și ceea ce ei cunosc: rutina de dimineață, joaca de-a diverse animale etc. Așadar, am devenit dintr-o dată simpatizanți astfel încât încercăm să ajungem la cât mai multe piese de teatru de acest gen (și apoi să vă povestim și vouă!).

Pentru ca și voi și copiii voștri să prindeți gustul teatrului, noi și prietenii noștri de la Teatrul Ion Creangă vă invităm la un concurs. Aveți șansa de a câștiga un bilet la una din piesele: Bună dimineața (0-3 ani) sau De-a Micul Prinț (3-6 ani), care se vor juca în luna februarie. Este simplu, tot ceea ce trebuie să faceți până marți, 14 februarie ora 16.00, este:

  • să ne povestiți – printr-un comentariu plasat pe blogul nostru la finalul acestui articol – despre prima piesă de teatru la care ați participat împreună cu copilul: cum se numea și ce v-a plăcut, ce a reținut/învățat piticul etc. În cazul în care nu ați mai fost până acum la teatru, am dori să știm de ce vă doriți să mergeți și cum credeți că această experiență va contribui la educația copilului dvs.
  • să dați share acestui articol pentru a oferi cât mai multor copii șansa de a merge la teatru
  • să verificați, în după-masa zilei de 14 februarie, căsuța de email pentru a vedea dacă sunteți câștigători; câștigătorii vor fi trași la sorți de copiii noștri 🙂

Vă dorim succes!

Cu drag,

Roata Mare

24 de comentarii

  1. Copilul meu nu a mers la teatru, insa consider ca la varsta lui de acum, adica 2,5 ani se preteaza foarte bine.
    Cu siguranta va contribui la educatia si cultura lui, deoarece prin teatru se invata doar lucruri bune, frumoase si utile.
    Multumim pentru concurs si succes tuturor! 🙂
    Toti copiii la teatru!

    Apreciază

  2. Buna ziua,am doua fetite-5 si respectiv 1 an si 4 luni.Cu cea mare am fost prima data la teatru la varsta de 3ani si imi pare rau ca nu am facut o mai devreme.Am vazut atunci Vrajitorul din Oz si o vreme s a jucat „de a Dorothy „o buna bucata de vreme 🙂
    Consider ca teatrul ii ajuta pe copilasi in dezvoltarea imaginatiei,sa fie oameni deschisi si cu o cultura bogata.
    Ne dorim cu cea mica sa mergem la teatru cat mai curand !

    Apreciază

  3. Buna ziua, am si eu un baietel de 4 ani si pana acum nu am mers cu el la teatru ! Doar el a participat la cele organizate in cresa si gradinita ! Deja a venit timpul sa mergem impreuna la teatru! Spectacolele de teatru consider ca le dezvolta mult imaginatia , creativitatea , invata lucruri noi si le ofera o stare de bine !!!

    Apreciază

  4. Buna,
    Andrei are 3 ani. Pana acum o saptamana (la inceputul lui februarie) ma gandeam sa il duc la o piesa de teatru, dar ezitam din cauza varstei. Desi Andrei este un copil cumintel si destul de deschis la nou… In fine, am primit cadou doua bilete la « Ursul pacalit de vulpe » , Teatrul Tandarica si….ne-am dus. Inca de cand l-am anuntat ca il duc la teatru, entuziasmul a fost la cote maxime ; pentru ca trecuse cu ceva timp in urma prin fata teatrului si ii explicasem in mare ce inseamna…o piesa de teatru, isi dorea foarte mult sa intre si timp de doua saptamani m-a tot intrebat : Cand mergem la teatru ? Acum e deschis ? » . Odata ajunsi la Tandarica si piesa inceputa, Andrei era cu gura cascata larg si cu spancenele pana in par de mirare. S-a asigurat la inceput cu o privire scurta daca sunt in sala, apoi m-a ignorat total. A, ba nu, a ras cand m-a vazut cu frisca pe nas (parte din interactiunea presupusa de piesa )) ) Era intru totul si cu totul in piesa, participa la invitatiile actorilor cu mult sarg (daca i s-a dat undita in mana ca sa pescuiasca, Doamne fereste sa i-o fi luat altcineva, atat de strans o tinea in mana  ). Spre amuzamnetul meu, evident, pentru ca il vedeam atat de serios si atent la tot ce se intampla… . Motiv pentru care mi-am propus sa il duc si la alte piese si am inceput sa ma interesez ce exista, si la Tandarica si la Creanga. Mi-am dat seama ca ii place acest format interactiv si il poate ajuta in dezvoltarea personalitatii si a abilitatilor de relationare, in stimularea creativitatii si gandire. Si m-am hotarat intru totul sa o fac imediat dupa ce am iesit din sala, cand mi-a raspuns la intrebarea : Ti-a placut, Andrei ? , « Da, foare mult. Mami, data viitoare ursul o sa o pacaleasca pe vulpe….”.

    Apreciază

  5. Am mers cu copilul cel mic la teatru prima data vara trecuta, cand avea un an si jumatate. Am fost la Iglu si am fost fascinati toti trei, adica bebe, mami si tati. Ne-a placut foarte mult, iar cel mic a stat foarte cuminte pe pernuta. Nu imi venea sa cred cat de cuminte e. Ulterior am fost si la alta piese de teatru, unde a plans de cum am ajuns si pana am plecat.

    Apreciază

  6. Prima interactiune cu teatrul a fost anul trecut, cand copilul avea 1 an si 8 luni si am mers la Iglu. O mare bucurie si asa a prins drag de teatru. Am mers si la cateva piese pentru copii micuti la Festivalul International de Teatru pentru Copii, unde i-a placut- la unele mai mult, la altele mai putin. Si nu in ultimul rand ne-am distrat si noi, parintii- cum am pus mersul la piesele de teatru pentru adulti intre paranteze, acum ne desfatam exclusiv cu piese pentru copii.

    Apreciază

  7. WOWW, Buna ziua , as dori tare mult sa merg impreunacu fetita la „Buna dimineata”.Am fot cu ea la cei trei purcelusi” si afost foarte entuziasmata, tare tare.Ar fi multe de spus despre de ce as dori ca fetita mea sa vada cat mai multe piese de teatru.Teatrul promovează importanţa educaţiei şi a experienţelor pozitive în primii trei ani de viaţă,dezvolte inventivitatea şi creativitatea copiilor şi părinţilor deopotrivă. imi doresc foarte mult sa castigam.

    Apreciază

  8. Prima oara am fost cu cea mica cand avea 1 an si jumatate. A fost o experienta interesanta. Nu a avut rabdare sa stea la toata piesa. Si cat am stat , am tot alergat dupa ea, de colo.colo. Din pacate nu mi mai.amintesc denumirea piesei. Am lasat sa mai treaca cateva luni si ne am imprietenit de a binelea cu acest tip de eveniment. Si pe care obisnuim sa l fregventam in mod regulat. Il gasim distractiv. Antrenant. Constructiv.

    Apreciază

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.