Poveștile părinților: Edenland sau în pădure la căsuța din povești

Săptămâna trecută am aniversat-o pe cea mai mare fiică a noastră şi datorită faptului că şi-a dorit o petrecere cu activităţi fizice am decis să îi ducem pe invitaţi la Edenland Park (Baloteşti). Din una în alta, am ajuns să rezervăm şi o „căsuţă în copac”, experienţă pe care ne doream de mult să o încercăm, şi am decis astfel că noaptea dinaintea petrecerii vom dormi în pădure.

IMG_0869Pentru cine nu a auzit încă de Edenland Park, este o locaţie de agrement situată la 20 de minute de Bucureşti, cu acces din DN1, în care atracţia principală (cel puțin pentru noi) este căţăratul în copaci. Pe lângă traseele în copaci (cele mai numeroase şi complexe dintre toate parcurile de gen din apropierea Bucureştiului), alte activităţi pe care le oferă dezvoltatorul sunt: echitaţie, tir cu arcul, airsoft, căţărare pe perete, paintball etc. Pentru cei mai mici există un loc de joacă, precum şi un colţ de pictură în care pot să picteze figurine din ipsos la alegere.

Noi am descoperit acest loc acum câţiva ani când am fost la o petrecere aniversară la care ne-am simţit foarte bine, astfel încât ne doream să repetăm experienţa. Traseele şi activităţile ne erau deci familiare, dar cum spuneam mai sus, punctul forte al sejurului a fost noaptea dormită în căsuţa de lemn din cadrul complexului. Iniţial, cei de la organizare evenimente ne-au propus să dormim în căsuţa “Ariciul”, dar uitându-se pe pozele de pe site, copila a ales până la urmă “Căsuţa din poveşti”. Şi iată cum vineri după-amiază am pornit spre Baloteşti cu sufletul la gură căci în ziua respectivă am aflat că trebuie să ajungem acolo până în ora 18,00.

IMG_0857Pe drum, tensiunea a crescut căci DN1 era blocat, am sunat la Edenland cu rugămintea să lase cheia la portar sau să găsească o soluţie. Am aflat cu această ocazie că personalul era acolo până la ora 19,30 şi că dacă ajungeam până la acea oră nu era nicio problemă. Cu aceeaşi ocazie am aflat că nu prea există posibilitatea să luăm masa în incinta parcului, astfel că ne-am oprit 10 minute şi la un supermarket de unde am luat câte ceva de mâncare.

Când am ajuns într-un final am fost întâmpinaţi cu căldură (şi la propriu, căci căsuţa era încălzită, şi la figurat, căci doamnele au fost foarte amabile). Ultimele raze primăvăratice de soare care se jucau de-a v-aţi ascunselea printre copaci ne-au binedispus şi după ce am lăsat bagajele am pornit să explorăm împrejurimile. Eram singuri în ditamai pădurea… ceea ce ne-a plăcut! Căsuţa ne-a plăcut de asemenea foarte mult, confortul a fost pe măsura preţului.

În ceea ce priveşte șederea peste noapte ne declarăm satisfăcuţi, am avut parte de o seară relaxantă, copila a zburdat fericită când la padocul cu cai, când la căprioare. Ne-a plăcut să stăm pe prispa casei şi să ronţăim chips, povestindu-ne unii altora cum ne-am petrecut ziua şi ce aşteptări aveam de la ziua ce urma. Seara s-a încheiat cu un Monopoly (cu care am venit de acasă), la care niciun jucător nu a falimentat :-). Sugerăm ca în fiecare căsuţă organizatorii să pună la dispoziţia locatarilor jocuri precum Scrabble, Monopoly, Nu te supăra frate, etc… Ne-a plăcut duşul cu hidromasaj şi patul de la mezanin și de asemenea că aveam apă şi un fierbător, precum şi plicuri de ceai şi cafea instant, ceea ce ulterior aveau să ne salveze dimineaţa.

Ne-a plăcut:

  • că personalul a asistat copiii pe traseele în copaci şi a intervenit în momentele în care era nevoie. Cei care se ocupau de acest aspect erau peste tot, dacă vedeau că cineva este în dificultate, săreau repede în ajutor.
  • că cei care parcurgeau traseele de aventură prin copaci erau mereu asigurați și că traseele erau foarte clar împărțite pe grade de dificultate și categorii de vârstă.

    Această prezentare necesită JavaScript.

  • că nu am avut de aşteptat la închirierea echipamentelor, chiar dacă parcul era plin de petreceri aniversare, copii, adulţi, etc. Mai mult, la un moment dat am fost nevoiți să schimbăm un echipament iar cei de acolo au fost drăguți și eficienți și ne-au ajutat.
  • promptitudinea cateringului, comanda dată la restaurant a fost servită la ora convenită fără întârzieri, fără scăpări.
  • curățenia!

Ne-ar fi plăcut:

  • ca, pentru cei care petrec noaptea acolo, să existe un loc în care să poată lua micul dejun, din păcate restaurantul deschide doar la 10 dimineaţa, astfel că sugestia noastră este ca dacă planificaţi să petreceţi noaptea acolo să vă faceţi provizii.
  • ca, în căsuța închiriată pentru noapte, şi cel de-al doilea pat să ne ofere confort.
  • ca personalul care se ocupă de rezervări să fie mai puţin agresiv şi să ne scutească de texte precum “avem foarte multe solicitări, dacă nu plătiţi astăzi nu vă mai pot ţine căsuţa”, în condiţiile în care am fost singurii ocupanţi…
  • în cadrul activităților din parc să nu existe limită de timp pentru echipamentele de căţărat în copaci.
  • ca locul de joacă să fie la liber.
  • ca aleile din parc să rămână cu pietriş aşa cum erau anii trecuţi, faţă de pavajul nou instalat, chiar dacă pentru cărucioare (noi înşine fiind acolo cu un copil mai mic de 1 an) şi trotinete acesta este mult mai confortabil.
  • să primim toată informaţia de la început şi să avem de-a face cu o informaţie unitară.

…însă copila noastră a fost extrem de fericită, nimic nu va diminua plăcerea si bucuria mea auzind-o cum a exclamat vineri seară că este cea mai fericită aniversare a ei! Pentru restul, există… mastercard :)…

Later edit: o cititoare ne-a adus la cunoștință un fapt îngrijorător așadar vă invităm să citiți și comentariul acesteia în continuarea acestui post (în zona de comentarii).

Nora

Nora este mama a două minuni de copile cu care călătorește cât mai des și variat și pe care le expune la cât mai multe provocări educative și culturale. Face parte dintre mămicile care ne inspiră și ne dau curaj să continuăm proiectul Roata Mare.

Nora, mulțumim pentru că ni te-ai alăturat și te mai așteptăm în Roata Mare. (prima oară e cel mai greu!)

5 comentarii

  1. Toate bune si frumoase DAR sa va povestesc ceea ce era sa se intample pe 15 aprilie. Pe drumul marginit de copaci exista niste casute din lemn tare simpatice. Baietelul de 2 ani si jumatate al unei prietene se repede, deschide usita si e gata sa intre. Noroc ca mama lui se apropie si vrea sa se joace cu el…..si groaza!!!! in casuta se afla un put, un canal NEACOPERIT! Prietena mea a pus mana pe baiatul ei in ultima clipa!!!! Mai erau si alte casute, toate cu usile neasigurate cu un canal in mijloc. In mod ironic singura casuta cu lacat la usa avea canalul betonat! Am fost atat de socati cu totii…incat nu am filmat si nu am facut poze, am anuntat la poarta si atat! Imi pare rau ca nu ne-am adresat politiei. Pentru ca in ziua aceea se putea intampla cea mai mare tragedie din viata unui parinte…. Si nu, nu a fost vina parintilor sau adultilor, pentru ca intr-un parc pentru copiii, nu iti poti tine copiii mai mari de doi ani in permanenta de mana!

    Apreciază

    • Mulțumim de semnalare. Într-adevăr, foarte trist. Am văzut și noi căsuțele dar nu ne-a trecut prin cap că în ele s-ar putea afla așa o grozăvie și nu am verificat. Ar trebui semnalată administrația parcului! Noi vom pune un later edit în articol pentru a-i îndemna pe cititori să citească comentariul dvs.

      Apreciază

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.