2018 – cele mai citite cărți, grupul editorial ART

Dragi prieteni, începem noul an cu un top frumos și, totodată, cu o invitație la lectură. Credem că o carte în plus nu strică niciodată astfel încât, pentru inspirație, vă prezentăm topul celor mai citite cărți la grupul editorial ART, care cuprinde mai multe edituri. Așteptăm să ne spuneți pe care le-ați citit iar primul/prima dintre voi care menționează mai mult de cinci cărți citite primesc de la noi o carte cadou! Și încă o veste bună, din partea grupului editorial ART: până la sfârșitul lunii ianuarie, toate cărțile din top 10 bestseller au reducere de 20% la comenzile de pe site-urile Grupului Editorial ART. Iată mai jos și clasamentele așteptate:

TOP 10 EDITURA VLAD ȘI CARTEA CU GENIUS

  1. Ce poți face cu o idee?, Kobi Yamada, ilustrații de Mae Besom (traducere din limba engleză de Radu Paraschivescu, categorie de vârstă 5 ani+)
  2. Cotoi cu pălărioi se întoarce, Dr. Seuss (traducere din limba engleză de Florin Bican, categorie de vârstă 3 ani+)
  3. Ziua când au plecat creioanele colorate, Drew Daywalt, ilustrații de Oliver Jeffers (traducere din limba engleză de Florin Bican, categorie de vârstă 6 ani+)
  4. Ceva ce nu s-a mai văzut, Ashley Spires (traducere din limba engleză de Vlad Zografi, categorie de vârstă 3 ani+)
  5. Cu toții au văzut o pisică, Brendan Wenzel (traducere din limba engleză de Diana Zografi, categorie de vârstă 4 ani+)
  6. Ziua când creioanele colorate s-au întors acasă, Drew Daywalt, ilustrații de Oliver Jeffers (traducere din limba engleză de Florin Bican, categorie de vârstă 6 ani+)
  7. Cărticică de dormit, Dr. Seuss (traducere din limba engleză de Florin Bican, categorie de vârstă 4 ani+)
  8. Iepurașul care voia să fugă de acasă, Margaret Wise Brown, ilustrații de Clement Hurd (traducere din limba engleză de Elena Morariu, categorie de vârstă 1 an+)
  9. Iepurele de catifea, Margery Williams, ilustrații de Gennady Spirin (traducere din limba engleză de Radu Paraschivescu, categorie de vârstă 6 ani+)
  10. Fantasticele cărți zburătoare ale domnului Morris Lessmore, William Joyce, ilustrații de Joe Bluhm (traducere din limba engleză de Radu Paraschivescu, categorie de vârstă 4 ani+)

TOP 10 EDITURA ARTHUR

  1. Harry Potter și piatra filosofală (#1), J.K.Rowling (traducere din limba engleză de Florin Bican, categorie de vârstă 10 ani+)
  2. Jurnalul unui puști 12. Escapada, Jeff Kinney (colecția Cărți cu haz, traducere din limba engleză de Ioana Vîlcu, categorie de vârstă 7 ani+)
  3. Minunea, R.J. Palacio (colecția Smart blue, traducere din limba engleză de Iulia Arsintescu, categorie de vârstă 10 ani+)
  4. Însemnările unei puștoaice 1. Povestiri dintr-o viață nu chiar atât de fabuloasă, Rachel Renée Russell (colecția Cărți cu haz, traducere din limba engleză de Matei Sâmihăian, categorie de vârstă 7 ani+)
  5. Doctorul Aumădoare, Kornei Ciukovski, ilustrații de V. Cijikov (colecția Arthur retro, traducere din limba rusă de Nic. Iliescu, categorie de vârstă 7 ani+)
  6. Cronicile din Narnia I. Nepotul magicianului, C. S. Lewis, ilustrații de Pauline Baynes (traducere din limba engleză de Irina Oprea și Radu Paraschivescu, categorie de vârstă 10 ani+)
  7. Jurnalul unui puști 1, Jeff Kinney (colecția Cărți cu haz, traducere din limba engleză de Andra Matzal,categorie de vârstă 7 ani+)
  8. Cartea cu Apolodor, Gellu Naum, ilustrații de Dan Ungureanu (categorie de vârstă 5 ani+)
  9. Charlie și marele ascensor de sticlă, Roald Dahl, ilustrații de Quentin Blake (serie de autor Roald Dahl, traducere din limba engleză de Christina Anghelina, categorie de vârstă 7 ani+)
  10. Pachet Cronicile din Narnia, C.S. Lewis(conține seria integrală formată din șapte volume)

În anul 2018 se pare că cititorii din România au descoperit romanul grafic.
Atât Watchmen cât și V de la Vendetta, au fost două dintre cele mai căutate titluri publicate de imprintul Grafic.
Cititorii mai tineri s-au delectat cu titlurile Zâmbește! de Raina Telgemeier, cu primul volum al seriei Amuleta de Kazu Kibuishi sau cu amuzanta serie de aventuri, Poptropica, cărți apărute în colecția miniGrafic. Mai jos găsiți topul romanelor grafice vândute de editura GRAFIC.

TOP 10 EDITURA GRAFIC

  1. Zâmbește!, Raina Telgemeier (colecția miniGrafic, traducere din limba engleză de Ioana Vîlcu, categorie de vârstă 12 ani+)
  2. Batman #1. Conclavul bufnițelor, Scott Snyder, Greg Capullo, Johnathan Glapion (traducere din limba engleză de Cristian Lăzărescu)
  3. Amuleta. Cartea întâi. Păstrătoarea pietrei, Kazu Kibuishi (colecția miniGrafic, traducere din limba engleză de Matei Sâmihăian, categorie de vârstă 10 ani+)
  4. Watchmen, Alan Moore, ilustrații Dave Gibbons (traducere din limba engleză de Iulia Gorzo)
  5. Fantoma Aniei, Vera Brosgol (traducere din engleză de Matei Sâmihăian, categorie de vârstă 14 ani+)
  6. Teatrul Corpului Uman, Maris Wicks (colecția miniGrafic, traducere din engleză de Ioana Tudor, categorie de vârstă 12 ani+)
  7. Poptropica. Volumul 1. Misterul hărții, Jack Chabert, Kory Merritt (colecția miniGRAFIC, categoria de vârstă 10 ani+, traducere din limba engleză de Ioana Tudor)
  8. Asterix și cosorul de aur, René Goscinny (traducere din limba franceză de Ioana Pârvulescu, categorie de vârstă 10 ani+)
  9. Wonder Woman. Terra Unu. Volumul 1, Grant Morrison, ilustrații de Yanick Paquette (traducere din limba engleză de Ioana Tudor)
  10. V de la Vendetta, Alan Moore, ilustrații David Lloyd (traducere din limba engleză de Iulia Pomagă)

Nu uitați, așteptăm lista cărților citite de voi și recomandările voastre!

Cu drag,

Roata Mare

3 comentarii

  1. Cartile citite:
    1.Harry Potter și piatra filosofală (#1), J.K.Rowling 2.Minunea, R.J. Palacio 3.Doctorul Aumădoare 4.Narnia-nepotul Magicianului 5.Charlie și marele ascensor de sticlă, Roald Dahl 6.Asterix și cosorul de aur, René Goscinny

    Apreciază

  2. Nu au fost doar in anul 2018, dar au fost foarte apreciate de baietii mei: Minunea, Teatrul corpului uman, Doctorul Aumadoare, Cartea cu Apolodor si foarte amuzantul Cotoi cu palarioi.

    Apreciază

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.