Copiii recomandă: filmul Song of the Sea

Song of the Sea sau cântecul care a salvat lumea mării este un film de animație pentru copii ce spune povestea unui copil pe nume Ben.

Ben locuiește pe o insulă cu mama, tatăl și cățelușul Cu. Băiatului îi place să asculte poveștile despre personajele din mare, pe care i le spune mama. Ei pregătesc o surpriză pentru bebelușul care se va naște curând – un desen cu o zână care, atunci când își cântă melodia, trimite toate zânele acasă. Iar când intră în apă se transformă într-o “selkie” (focă). Înainte de a adormi, mama îi dăruiește o scoică veche, prin care băiatul poate auzi cântecul mării.

Apoi, filmul ni-l arată pe Ben mai mare, care deseneză un uriaș pe nume Mac Lir, pe care îl știe din poveștile spuse de mama lui. Băiatul vorbește cu prietenul lui, câinele Cu, în timp ce pe sora sa, Saoirse, o gonește să se joace cu soicile. Fata intră în mare pentru că a văzut niște foci, deși Ben insistă să se întoarcă. Marea i se pare periculoasă de când mama lor dispăruse în apă.

song-of-the-sea-11.jpgAcasă, Ben îi spune tatălui său că sora lui e neascultătoare și că nu va mai avea grijă de ea. Tatăl nu o ceartă, ci o îmbrățișează și-i spune “La mulți ani!“ fiindcă este ziua ei. Împlinește șase ani, așa că bunica a venit în vizită. Copiii nu se bucură foarte tare, fiindcă aceasta voia să-i convingă să se mute la oraș. În noaptea aceea, Saoirse găsește într-o ladă o haină albă și magică, pe care a o îmbracă și se transformă în focă. Bunica o găsește pe malul apei și așa îl convinge pe tatăl lor să-i ia pe copii cu ea la oraș. Ben este trist, mai ales că nu a fost lăsat să-l ia pe Cu, așa că pe drum desenează harta care să-i arate drumul de întoarcere.

song-of-the-sea-8.jpgOrașul nu le place copiilor deloc și fug din casa bunicii. Pentru că fata cântă din scoica fermecată, “selkie” este recunoscută de omuleții mării, dar și de bufnițele pe care le-a trimis Macha. Ben încearcă să o salveze pe sora sa. O ajută Seanachai, un vrăjitor care deținea toate amintirile oamenilor mării. Dar trebuie să se grăbească și să-i aducă haina de “selkie” pentru ca Saoirse să-și recapete puterile și să-și regăsească vocea ca să poată cânta.

….Nu o să vă spun finalul filmului,  dar vă rog să îl aflați singuri.

„Song of the Sea”, cea mai nouă animație a regizorului Tomm Moore (2014).

victorVictor este un băiat de 9 ani care a scris acest articol mai întâi în revista Ghidul pozneț de cultură nr 4 și ne-a permis să îl preluăm și noi.

Victor spune despre el: “Când cânt la pian, îmi imaginez că am o perucă pe cap, sau că sunt într-un tren care merge pe o partitură; atunci mă simt foarte emoționat. Când citesc Tintin, îmi imaginez că sunt pe cale să descopăr un mare secret; atunci mă simt foarte important. Când sunt pe vârful unui munte, îmi imaginez că lumea este o machetă de Lego. Așa că îl chem pe fratele meu și începem să ne jucăm. Atunci mă simt foarte fericit.”

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.