Despre noi

Ce face Roata Mare? Roata Mare participă lunar la programe(le) de educație nonformală, culturală și de divertisment pentru copii din București și vă informează asupra calității acestora. Merită sau nu să participați? Roata Mare vă recomandă programele cele mai bune și cele care se potrivesc cel mai bine vouă și copiilor voștri. De asemenea, Roata Mare interacționează cu cei care profesează în domeniul educației nonformale, culturale și al divertismentului și pune întrebări sau scrie despre subiecte de interes pentru acest domeniu.

Cine este Roata Mare? Roata Mare este o mică echipă de părinți activi în domeniul educației culturale și formatori ce își doresc să informeze și să fie informați astfel încât atunci când își planifică timpul pe care îl petrec împreună cu copiii, să facă alegeri în cunoștință de cauză și de asemenea să afle ultimele informații despre proiectele din acest domeniu.

Pe lângă multe recenzii documentate promitem interviuri cu cei care realizează programele recomandate de noi și articole despre educația culturală și nonformală.

What is Roata Mare – The Ferris Wheel – Like other similar ferris wheels allover the world, the Ferris Wheel (Roata Mare) in Bucharest is situated in Herăstrău, the biggest park of the city. For many generations of children and parents the ferris wheel was a meeting point when going out. „Let’s meet at the big ferris wheel” – many parents still use to say.

While children are playing in the playgrounds around the ferris wheel, parents take their time to share their latest news, talk about the parenting books they read, the games, toys and activities they participated in. Thus, the Ferris Wheel is, at the same time, a physical meeting point and a meeting point for ideas and exchange of ideas.

The blog Roata Mare takes its name from this big ferris wheel in Bucharest and its main goal is to share ideas and offer good quality reviews on educational activities in Bucharest, on books, toys, games, museums, basically everything that has to do with children + non-formal education. Enjoy and feel free to share your opinions, no matter which part of the world you are from!

Misiune

Prin analizele programelor educative și de divertisment din București informăm părinții despre calitatea acestora și oferim un instrument util de măsurare a ei. Articolele și interviurile noastre oferă informații și considerații despre oamenii care lucrează în domeniul cultural, educativ și non-formal și despre proiectele pe care aceștia le desfășoară. De asemenea, dorim dezvoltarea gustului publicului pentru experiențe de calitate pentru adulți și copii.

Viziune

Să fim un barometru al calității programelor de educație culturală din București, să oferim cele mai competente recomandări și informații în domeniu, bazându-ne pe experiența acumulată de-a lungul timpului.

Obiective

  • Să oferim părinților un instrument util în alegerea activităților potrivite pentru ei și copiii lor
  • Să ajutăm la îmbunătățirea calității programelor de educație culturală din București
  • Să contribuim la dezvoltarea unui aparat critic de măsurare a calității programelor educative și de divertisment în educația culturală, pentru copii și tineri.

Echipa

ad-3392
Despina si Cristina – cele doua jumatati fondatoare ale Rotii Mari. Multumim http://www.fotografiidefamilie.ro pentru fotografie.

Cristina Adam Toma: După terminarea studiilor de istorie și istoria artei am lucrat timp de peste doisprezece ani în domeniul educației muzeale în cadrul Muzeului Național de Artă al României, adresându-mă atât copiilor până în 12 ani cât și cadrelor didactice, muzeografilor și adulților implicați în sistemul cultural și educațional, în calitate de formator. Am conceput, implementat și evaluat programe și activități educative atât pentru școli cât și pentru familii.

Sunt interesată de modalitățile ingenioase în care copiii pot învăța – împreună cu părinții sau cu colegii – prin interacțiunea cu cultura, sub toate manifestările sale și cu mediul înconjurător deopotrivă. Cred în puterea educației non-formale de a compensa și potența informațiile primite la școală și în familie.

E-mail: office.roatamare@gmail.com

despina

Despina Hașegan:  Timp de 10 ani am fost muzeograf specialist în educație în cadrul Secției Educație, Comunicare, Proiecte Culturale și Marketing a Muzeului Național de Artă al României din București. Am fost implicată în activități diverse, de la elaborarea și susținerea de programe educative, la activități legate de comunicare, organizarea diferitelor evenimente din cadrul muzeului, pregătirea voluntarilor etc.

Ca absolvent de Istoria și Teoria Artei, îmi propun să transpun limbajul și informațiile de specialitate în formule adaptate diferitelor categorii de public: copii din școli și grădinițe, familii cu copii de diferite vârste, public adult, public cu diferite deficiențe etc. Implicarea în proiectele de accesibilizare a spațiului și a artei pentru publicul cu diverse dizabilități mi-a dat ocazia să răspund provocării de a găsi modalități noi de lucru, care să răspundă unor nevoi specifice acestei categorii de public.

E-mail: office.roatamare@gmail.com

Ileana Machidon-2

Ileana Machidon – sunt absolventă a Facultăţii de Teatru, specializarea Artele spectacolului de teatru şi în prezent lucrez ca profesor de teatru şi canto popular la Clubul Copiilor din Curtea de Argeş. Sunt interesată de învăţarea prin joc, metodă pe care o exersez cu elevii de la cercurile pe care le coordonez. De asemenea, una dintre activităţile constante pe care le desfăşor ca profesor este lectura activă. De aceea mi-am propus să implic elevii de la cerc în realizarea recenziilor şi recomandărilor de carte promovate pe site-ul nostru.

 

 

DSC_1584

Lavinia Neacșu – Sunt absolventă a Facultății de Psihologie și Științele Educației, specializarea Psihopedagogie Specială și a unui program masteral de Terapie logopedică. Lucrez ca logoped de mai bine de opt ani, atât în cabinet, cât și în cadrul grădinițelor particulare cu care colaborăm. M-am orientat spre domeniul acesta în urma unor activități de voluntariat desfășurate în timpul liceului și în timpul facultății, prin intermediul cărora am luat contact cu diferite categorii de persoane defavorizate, de diferite vârste, cu diferite nevoi. Lucrul cu oamenii mi se pare cu totul special! Activitățile pe care le desfășor, cu copii și adulți, prin prisma profesiei mele, îmi aduc satisfacții interioare imense. Mă străduiesc să găsesc planuri optime de intervenție pentru a depăși diferite diagnostice, în sfera limbajului, și să le aplic astfel încât persoana aflată în terapie să învețe să vorbească sau să își corecteze limbajul sau să și-l recapete sau să învețe să îl utilizeze corespunzător. E o chestiune de anduranță, care necesită o muncă în echipă, dar eforturile depuse duc la rezultate extraordinare! Îmi place să citesc literatură de specialitate, dar nu numai, să călătoresc, să descopăr mereu lucruri inedite și oameni frumoși de la care să învăț câte ceva nou.

E-mail: office.roatamare@gmail.com

Toate textele publicate sunt originale sau dețin acordul de publicare din partea autorului. Așadar, sperăm că orice citare sau republicare a vreunui text va fi semnalată deținătorilor acestui site la adresa office.roatamare@gmail.com și va apărea cu link sau menționare a siteului http://www.roatamare.com.

Vă mulțumim.

 

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.