Super – program despre… programare: #SuperCoders 2016

Când am aflat despre un atelier de programare, adresat copiilor de 10 – 13 ani, organizat ca un eveniment cu tot dischisul, nu am reușit decât să exclam: Super! De fapt, nu! SuperCoders!

Aflat în 2016 deja la cea de a patra ediție, SuperCoders se extinde și oferă 250 de locuri gratuite la ateliere ce vor avea loc în 5 orașe din țară, în perioada 15 – 20 octombrie. Așa că, dacă vă aflați în București, Ploiești, Târgoviște, Pitești sau Râmnicu Vâlcea, consultați aici programul și detaliile despre înscriere.

Ce se întâmplă mai exact la un astfel de atelier? Ei bine, copiii învață să-și creeze propriile animații, povestiri interactive, jocuri, în loc să se plictisească de cele pe care le au deja sau să vă bată la cap în legătură cu cele pe care și le doresc! ☺

supercoders-1Cu ajutorul trainerilor, copiii vor fi inițiați în lumea codului, a programării, a logicii matematice, folosind limbajul de programare SCRATCH. Oricât de serios ar suna, trebuie să știți că totul se petrece într-un mod extrem de relaxat, distractiv, cu roboței și tehnologii creative și interactive. Tema acestei ediții este școala viitorului, o școală atractivă și prietenoasă pentru toți, și mai ales pentru mediul înconjurător. Iar asta pentru că participanții își vor putea înscrie la final creațiile în concursul SuperCoders lansat de Orange pentru COP 22 (conferința anuală a ONU privind schimbările climatice). Miza este așadar pe măsură, mai ales că SuperCoders se va desfășura în 15 țări. La noi, evenimentul este organizat de Orange România cu sprijinul Simplon România.

Iată pe scurt, 5 motive pentru a vă înscrie copiii la SuperCoders:

  • Se inițiază în limbajul și conceptele programării;
  • Intră în contact cu un alt mediu și mod de învățare;
  • Învață de la specialiști;
  • Învață cu ajutorul tehnologiei pe care o îndrăgesc;
  • Se distrează.

Roata Mare s-a grăbit să-și rezerve locuri la atelierul SuperCoders din București, unde sperăm să ne întâlnim cu cât mai mulți dintre voi. Din păcate, în București și Ploiești s-au ocupat deja locurile, însă puteți merge în celelalte orașe. Și încă ceva: abia așteptăm să vă împărtășim impresiile noastre, așa că, pe curând!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.