Cartea săptămânii: Cărțile cu vrăjitoare ale lui Jill Murphy, 9+

La prietenii noștri de la editura Arthur am descoperit două cărți foarte simpatice, scrise de autoarea și ilustratoarea britanică Jill Murphy: O vrăjitoare îngrozitoare și O vrăjitoare îngrozitoare și o vrajă nefastă. Noroc că erau două și am putut să le împărțim așa, ca între fete, profitând de neatenția balaurului mai mic.

o-vrajitoare-ingrozitoare-si-o-vraja-nefasta-cover_bigJill Murphy este o scriitoare de cărți pentru copii foarte îndrăgită în Marea Britanie; de cele mai multe ori este și autoarea ilustrațiilor, la fel de expresive și pline de umor ca și textele pe care le creează. De altfel desenul, lectura și apoi scrisul se numără printre primele pasiuni din copilărie. Micuța vrăjitoare Mildred Hubble, protagonista din seria O vrăjitoare îngrozitoare, a devenit de puțin timp și personaj de film, într-o ecranizare pe care o așteptăm și în România.

o-vrajitoare-ingrozitoare-cover_bigBalaurița mea de aproape 10 ani a citit în timp record ambele volume și recomandă titlurile din această serie copiilor cu vârste între 9 și 11 ani.

„În aceste cărți este vorba despre o fetiță vrăjitoare, pe nume Mildred Hubble, care merge la Academia de Vrăjitoare a doamnei Cackle. Ea este foarte deșteaptă, dar intră mereu în bucluc. Se pare că așa sunt vrăjitoarele… Diriginta ei, doamna Hardbroom, nu are așteptări prea mari de la Mildred. Dar pritenena ei Maud îi este mereu aproape, și la bine și la greu. Și uneori, nimic nu e ușor de făcut. Nici măcar pisoiul Dunguliță nu se descurcă, pentru că nu prea îi place să zboare pe mătură.
Ilustrațiile sunt alb-negru, dar sunt foarte expresive. Înțelegi foarte bine sentimentele, cum se simțeau personajele într-o anumită situație.
Mie mi-au plăcut întâmplările cu Mildred pentru că sunt amuzante și aventurile sunt surprinzătoare; doar sunt cărți cu vrăjitoare! Sunt sigură că o să vă placă și vouă!”
Vă recomadăm așadar cu drag cărțile lui Jill Murphy, pe care le găsiți în librării sau în magazinele on line.

O vrăjitoare îngrozitoare – Jill Murphy, editura Arthur, București 2017
O vrăjitoare îngrozitoare și o vrajă nefastă – Jill Murphy, editura Arthur, București, 2017

Să vă fie de folos!

Despina de la Roata Mare

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.