Alergăm la Crosul Pădurii!

În acest weekend alergăm la Crosul Pădurii și petrecem timp împreună, în familie! Și aceasta pentru că ne pasă ca aerul pe care îl respirăm să fie curat, ca pădurile nostre să fie bogate și curate.

Padurea Copiilor

Asociatia Padurea Copiilor organizeaza a 9-a editie a celui mai mare eveniment sportiv dedicat unei cauze de mediu, care imbina sportul, alergarea si relaxarea. Evenimentul va avea loc pe 7-8 octombrie in Bucuresti, în parcul Tineretului. O zi este dedicata curselor de 5, 10 si 15 km, iar cealalta activitatilor de familie si „Regasirea Copilariei”, unde oameni de toate varstele se pot bucura de jocuri sportive si ateliere educationale de mediu. În total, șapte activități pentru adulți și copii, alături de cross. Vă mai puteți înscrie până miercuri, 4 octombrie, deci grăbiți-vă!

Padurea Copiilor isi propune sa creasca suprafata impadurita din Romania, ghidandu-se dupa anumite valori de baza. Aceste valori includ dezvoltarea durabila si promovarea consumului sustenabil, conservarea biodiveristatii, educarea si implicarea comunitatilor locale, promovarea voluntariatului si a implicarii sociale si promovarea unei vieti sanatoase. Dacă aceste cauze rezonează cu ale tale, te invităm să te alături. Totul se face pe bază de donație și înscriere, asa ca grabeste-te!

Crosul Padurii Copiilor este evenimentul la care poti participa si dona pentru sustinerea proiectului de impadurire. Deviza noastra este „Crestem vlastarii Vlasiei!” si promovam sportul, activitatile in aer liber si responsabilitatea fata de natura. Daca aveai nevoie de un mic inbold sau de un eveniment organizat care sa te faca sa-ti amintesti cat de important este mediul inconjurator si de cat de multa nevoie au padurile noastre de noi, acesta este ceea ce cautai.

Activitati reacreative impreuna cu familia

Proba de stat in iarba este deschisa atat pentru incepatori cat si pentru profesionisti. Trei conditii se impun la ambele categorii: renuntarea la orice dispozitive electronice, statul pe iarba fara intrerupere in timpul alocat si relaxarea deplina. Incepatorii pot conversa pentru o jumatate de ora cu cei din jur sau pot lasa mintea sa zburde prin Padurea Copiilor, iar avansatii beneficiaza de o ora de meditatie ghidata, acompaniata de muzica reconfortanta.

 Crosul pentru adulti

Un alt element nou pentru aceasta editie este decizia organizatorilor de a cronometra timpul de alergare al tuturor participantilor in intrecerile de 5, 10 sau 15 km pentru a transforma placerea alergarii intr-o sursa de mandrie personala. Crosul se desfasoarea inaintea Maratonului International Bucuresti, unde Asociatia Padurea Copiilor este cauza si este o oportunitate buna de antrenament pentru alergatorii de distante lungi. Indiferent de ceea ce alegi, doua lucruri sunt sigure: vei avea parte de un weekend de sport si voie-buna in inima orasului si vei contribui la plantarea si ingrijrea de noi paduri, lucru de care tara noastra are mare nevoie acum.

Asociatia Padurea Copiilor mai pregateste si o zi cu probe necompetitive, cum este cursa de 1 km pentru alergarea cu familia si o cursa pentru copii de 500 si 1000 m. La aceasta intrecere premierea se va face in functie de numarul de inscrisi si de varsta lor, castigand familia cea mai numeroasa, dar si familia cu cel mai tanar si cel mai varstnic reprezentant. Pentru inscrierile de 25-30 lei, Asociatia va ingriji puieti.

Crosul Padurii Copiilor se desfasoara inca din 2009, iar anul acesta este o ocazie de a celebra prin miscare, recreere si timp petrecut in aer liber. Evenimentul este sustinut pentru al doilea an consecutiv de Kaufland Romania, ca parte a campaniei sale „Noul Tu traieste fresh!”.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.