Cronică de program: Cu drag şi pasiune, despre albine. Ateliere de apicultură la Palatele Brâncoveneşti

Dragoş Neagoe este sculptor. Vorbeşte cu pasiune despre artă, despre artişti, despre lucrări…  De ceva vreme, şi-a descoperit o nouă pasiune: apicultura. În expoziţia Shape(s) deschisă la Centrul Cultural Palatele Brâncoveneşti, el reuşeşte să îmbine cele două mari pasiuni şi să le vorbească cu însufleţire copiilor şi adulţilor despre albine, miere, faguri şi  sculptură, în cadrul unor ateliere minunate!

Noi am participat sâmbăta trecută la un program, care i-a ţinut cu sufletul la gură pe toţi cei de faţă, copii şi părinţi deopotrivă. Plin de vervă, Dragoş (aka Bee Man) ne-a povestit lucruri cu totul extraordinare despre albine, ne-a lăsat să studiem instrumente de apicultor, ne-a arătat albine, bondari dar şi insecte dăunătoare; pe parcursul atelierului am cercetat la microscop fosile de albine, dar am privit şi albine adevărate, într-un mini stup cu pereţi de sticlă; am ascultat poveştile lucrărilor expuse şi ne-am îndulcit la final cu miere şi căpăceală… Copii şi părinţi, de la mic la mare, au fost super încântaţi şi implicaţi; răspundeau şi puneau întrebări, studiau instrumentele şi insectele, într-o atmosferă cu totul specială, de veselă comunitate care trăieşte împreună experienţa unei descoperiri, care află împreună lucruri fascinante.

 

Pe lângă informaţiile şi explicaţiile primite, la reuşita programului contribuie interactivitatea şi mai ales verva, pasiunea cu care Dragoş Neagoe vorbeşte despre albine. Am observat că ai mei balauri au fost foarte încântaţi, au reţinut foarte multe lucruri şi au fost impresionaţi de însufleţirea cu care li se vorbea: „ el trăia ce ne povestea acolo, se distra, râdea…“ Iată deci un exemplu minunat de lucru făcut cu mare drag, cu implicare totală şi care devine o experienţă de neuitat şi pentru cei cu care este împărtăşită.

Atelierele durează circa o oră şi sunt potrivite pentru copiii peste 4 ani şi apreciate de întreaga familie; sunt gratuite şi se desfăşoară până la finalul lunii noiembrie, după un program pe care îl găsiţi aici. Vi le recomandăm cu mare drag şi vă asigurăm că merită efortul de face drumul până la Mogoşoaia!

Am păstrat pentru final notele noastre,  dintre care cea mai mare este 5:

Atmosferă generală: 5

Interactivitate: 5

Accesibilitate: 5

Locație: 4

Preț: 5

Să vă fie de folos!

Despina

 

Un comentariu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.