Recomandare: tabăra urbană de programare şi tehnologie

Se apropie sezonul taberelor şi printre numeroasele oferte, părinţii încearcă să găsească variantele cele mai potrivite pentru copii şi pentru programul familiei. Taberele urbane au teme diverse şi avantajul că îi ţin ocupaţi pe copii în timpul zilei, în oraş. Nouă ne-a atras atenţia oferta de tabere urbane de programare şi tehnologie de la şcoala internaţională Logiscool.

Copiii și adolescenții cu vârste cuprinse între 7 și 17 ani își pot petrece o parte din vacanța de vară într-un mod distractiv şi educativ, împrietenindu-se cu tehnologia sau aprofundând o serie de cunoştinţe.  În cadrul cursurilor copiii vor învăța să creeze primul lor joc, să programeze diferiți roboți, să proiecteze o lume Minecraft sau să mânuiască tool-uri de editare video, IT și web design pentru a-și crea propriile clipuri pe YouTube sau propriul website.

Părinții pot alege varianta de jumătate de zi, de luni până vineri sau varianta taberei de o zi întreagă, ce include o masă și un număr mai mare de activități.Copiii cu vârste de peste 12 ani pot alege și cursul de programare intensivă Scoolcode, ce durează două săptămâni.

 

Pentru ca fiecare copil să învețe exact ceea ce își dorește, taberele urbane sunt împărțite pe mai multe specializări foarte actuale:

  1. Cursuri de Programare: Cea mai utilă îndeletnicire în ziua de azi, unde cei înscriși la această tabără urbană pot învăța despre IT, crearea și programarea jocurilor pe calculator, crearea și proiectarea aplicațiilor Android sau despre hardware și senzori.
  2. Cool Tools:Cursuri de editare video – modulul ideal pentru copiii care nu se deprind de Youtube și folosesc mai tot timpul camera telefonului, sau pentru adolescenții care sunt fascinați de construcția unui website. Juniorii vor învața cum să creeze videoclipuri sau site-uri interesante, pline de conținut util.
  3. Cursuri de Robotică: Roboții nu mai sunt demult un subiect SF, ba chiar fac parte din viața noastră de zi cu zi. În această tabărăcopiii învață ce înseamnă programarea unui robot, cum se construiește și cum pot controla diferiți roboți.
  4. Minecraft:Modulul acesta demonstrează că jocurile pe calculator nu sunt o pierdere de timp. Construirea unei lumi Minecraft este un mod excelent de a dezvolta creativitatea, iar crearea unei hărți de aventură apelează la gândirea algoritmică a celor mici.

Părinții își pot înscrie juniorii vara aceasta  pe site-ul Logiscool în secțiunea Tabere Urbane de Vară, iar cursurile vor avea loc la sediul din zona Turda, București, în sector 1.

Logiscool este o școală internațională de programare fondată cu intenția de a face accesibile copiilor şi adolescenţilor, cunoștințele digitale și de programare de bază.  Primele cursuri au fost ţinute în 2014 in Ungaria, iar acum există aproximativ 50 de școli în 8 țări. Peste 13.000 de copii au beneficiat de cursuri și tabere în cei patru ani de activitate.

Să ne fie de folos!

 

 

 

 

2 comentarii

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.