Cronică: Teatru mărunţel pentru 1- 3 ani

În cadrul Festivalului Internaţional de Teatru pentru Copii am participat, împreună cu un pui de 2 ani şi un pic, la spectacolul Teatru mărunţel al Orna Porat Children and Youth Theatre din Tel Aviv, Israel

Piesa a durat 25 de minute şi a fost structurată în genul pieselor de teatru pentru copiii de 1 – 3 ani: puţine personaje (2 fetiţe), decor simplu, puţine cuvinte, muzică liniştitoare iar la sfârşit posibilitatea piticilor de a năvăli pe scenă şi de a se juca cu o parte din recuzită.

teatru maruntel 2A fost vorba de întâlnirea dintre două fetiţe şi joaca lor, descoperirea unor obiecte cu care micii spectatori rezonau deja: un aşa zis telefon, mingi, fluturi, soarele, flori, peşti, baloane – de săpun şi „normale”, adică o lume mărunţică şi plină de frumos. Copiii au fost fericiţi să recunoască aceste obiecte, unii chiar s-au ridicat pentru a se juca cu ele. Nu a lipsit un scurt teatru de umbre şi interacţiunea celor două actriţe cu publicul: s-au salutat, au facut Tiiiit pe năsucurile celuilalt, au zis Pa şi Noapte bună, au făcut cu mâna, i-au filmat în joacă pe copii etc.

Ne-a plăcut şi ne-am simţit bine şi am confirmat ceea ce spuneam încă din anii trecuţi, că acest Festival este o ocazie ca părinţii şi copiii să se întâlnească cu piese de teatru de calitate, din lumea întreagă. Abia aşteptăm următoarea ediţie.

Un singur nor, o singură sugestie organizatorilor: în cazul copiilor mici, vă rugăm încercaţi să începeţi la fix! Răbdarea prichindeilor este limitată şi riscăm să îi pierdem prin sală şi prin teatru până începe reprezentaţia. Chiar şi 10 minute (ca ieri) de întârziere sunt MULT pentru ei.

În rest, numai de bine! Iuhuuu şi Bravo!, mai ales din partea micului spectator pe care l-am însoţit.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.