Jocul săptămânii: Bataflash, de la DJECO

Bataflash este un joc de cărți ce dezvoltă simțul observației și viteza de reacție, potrivit pentru întreaga familie, fiind adresat jucătorilor cu vârste între 5 și 99 de ani. Poate trezi pasiuni teribile, așa că, dacă aveți copii mici, e bine ca unul dintre cei 2 sau maxim 4 jucători să fie un adult 🙂

Setul este compus din 32 de cărți colorate și simpatice, reprezentând mai multe animale, care se împart în mod egal participanților; scopul jocului este să se identifice și să fie numit cât mai repede animalul prezent în toate cărțile întoarse cu fața în sus; cel mai rapid adună cărțile celorlalți, iar la final, câștigătorul va avea toate cărțile.

bataflash Collage

Ce ne-a plăcut:

  • Reprezentările colorate și amuzante ale animalelor;
  • Regulile simple și clare;
  • Este un excelent mod de a dezvolta simțul observației și viteza de reacție;
  • Este distractiv;
  • Antrenează capacitatea de concentrare sub presiune;
  • Se poate juca și cu copii mai mici de 5 ani, dar într-un ritm mai lent și eliminând concurența puștilor mai mari; exercițiul de observație și atenție este bun la orice vârstă;
  • Copiii învață să respecte reguli și să recunoască meritele celorlalți (într-un final… 🙂 )

Atenție! Ca multe alte jocuri bazate pe observație și viteză de reacție, Bataflash poate isca certuri și lacrimi pătimașe. E bine ca la început să participe și un adult, care să medieze sau să evite conflictele și să accentueze aspectele pozitive. În plus, cu tact și umor, jocul poate căpăta și alte dimensiuni la fel de amuzante, care pot tempera pasiunile: copiii pot adăuga un element descriptiv animalului numit sau îl pot imita, ca la un joc de mimă.

Sperăm că v-am trezit curiozitatea și pofta de joc. Bataflash poate fi cumpărat din librării, magazine de jocuri și jucării sau comandat on line. Distracție plăcută!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.