Cronică: Lumea lui Momo – Fluturi și omizi

Activitățile organizate de Lumea lui Momo se bucură numai de vorbe bune în cercul meu de prieteni astfel încât am încercat să ajungem și noi cât mai repede; și ne-a luat ceva timp pentru că de obicei locurile la activitățile lor se ocupă cât ai zice MOMO!

Am participat așadar la o activitate adresată copiilor de 2-3 ani cu titlul Fluturi și omizi; a fost o temă primăvăratecă, cei de aici ținând cont mereu de anotimp și încercând să creeze activități care să fie în concordanță cu ceea ce se întâmplă în jur (au mai fost activități cu tematica Floriilor, a primei zile de primăvară etc.). Fluturii și omizile au fost pretextul unei întâlniri de joacă multi-senzorială, în care cei mici și-au folosit simțurile pentru a cunoaște diferite texturi dar și pentru a realiza omizi din cofraje de ouă pictate și fluturi din cârlige de rufe și hârtie creponată.

fluturi si omizi lumea lui momo 3Activitatea a fost echilibrată, Adina – gazda noastră – a reușit să capteze atenția tuturor copiilor, a folosit metode deja clasice, dar de efect, de cooptare a micuților: încălzirea mânuțelor, adunarea jucăriilor în timp ce cântă un cântecel special etc. La început și la sfârșit Doamna Bufniță – o păpușă din pluș – a salutat fiecare copil, iar prima parte – de pictare a omizilor – a fost despărțită de cea de realizare a fluturilor printr-o serie de jocuri senzoriale astfel încât copiii nu au stat doar pe scaun ci s-au și mișcat: s-au jucat cu orez și au fugit după baloane de săpun.

Adina ne-a plăcut pentru că a fost mereu calmă, liniștită, a cântat copiilor, a fost atentă cu fiecare în parte, a știut să facă față și unor situații mai delicate (copii mai năzdrăvani), totul cu calm și răbdare.

Ne-am întâlnit acolo cu copii pe care îi știam și ne-au zis că au mai fost de câteva ori și că le place mult.

La sfârșit am luat acasă omida și fluturele cu care F. (2 ani şi jumătate) s-a lăudat tot restul zilei.

lumea lui momo fluturi si omizi CollageA fost o activitate liniștită, de conectare cu copilul și de experimentare multi senzorială, pe care o recomandăm cu drag tuturor părinților doritori de a-și expune copiii unor situații noi, în care pot cunoaște și învăța lucruri inedite.

Notele noastre, 5 fiind cea mai mare, sunt:

Atmosferă generală: 5

Accesibilitate: 5

Interactivitate : 5

Locație: 5

Preț: 4

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.