Victoria Pătrașcu, o scriitoare dragă nouă și copiilor din apropierea proiectului Roata Mare, se ocupă, atunci când nu scrie povești, de multe alte proiecte educative și culturale. De exemplu, este unul dintre membrii echipei proiectului Povestăria, în cadrul căruia își propune să identifice și să folosească potențialul creativ al copiilor din Râmnicu-Vâlcea și din cartierul Rahova/București, pentru reinterpretarea și rescrierea unei geografii imaginare și personale a zonelor în care aceștia locuiesc.
Ceilalți membrii ai echipei sunt asociația culturală EȘTI POVEȘTI, în parteneriat cu Biblioteca Județeană Antim Ivireanul și cu Școala Generală nr. 131 București.
Scopul proiectului “POVESTĂRIA” este să înlăture barierele invizibile, fizice sau mentale, care separă acum cartierele și diversele comunităţi, precum și obstacolele care fac orașul inaccesibil unor grupuri marginalizate.
Prin susținerea de ateliere de povești noi, originale, prin tehnica teatrului de tip Kamishibai, proiectul POVESTĂRIA caută să-i facă pe copii să devină conștienți de spațiul în care locuiesc și să-i determine să-și construiască noi și trainice legături emoționale cu locul de apartenență.
Proiectul, cofinanțat de Administrația Fondului Cultural Național (AFCN), urmărește apropierea copiilor din orașul Râmnicu Vâlcea și din cartierul Rahova din București de literatură și cărți, precum și expunerea celor mici la evenimente culturale prin ateliere ce vor fi susținute de scriitoarea Victoria Pătrașcu la Râmnicu Vâlcea, în lunile iulie și august, și la București, în lunile septembrie-octombrie.
Principalele rezultate pe termen lung ale proiectului vor fi: promovarea potențialului creativ al copiilor, familiarizarea personalului instituțiilor partenere cu metode alternative, moderne de promovare a lecturii în rândul copiilor și tinerilor, stimularea instituțiilor de a aplica metoda propusă de acest proiect pentru propriile grupuri țintă, dezvoltarea abilităților de comunicare ale copiilor prin simbioza dintre literatură, teatru, pictură/ desen.
Roata Mare va fi cu urechile ciulite în privința acestui proiect. Vă urăm succes și să auzim de bine!
Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziția Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.