Ne vedem la Food Revolution Day?

De-a lungul timpului l-am tot urmărit pe Jamie Oliver la TV și am gătit după rețetele lui. Îl admir pentru implicarea sa în programe educative adresate copiilor, menite să îi învețe să facă alegeri sănătoase în privința mâncării și chiar să gătească sănătos împreună cu familiile lor. Food Revolution este programul pe care Jamie Oliver îl realizează la nivel mondial, având ca scop educația alimentară a copiilor. Food Revolution Day este ziua în care, peste tot în lume, Ambasadorii programului sărbătoresc alimentația sănătoasă prin organizarea de evenimente publice și ateliere de gătit sănătos pentru părinți și copii.Mâncatul pe fugă și tentațiile culinare ce ne înconjoară sunt o problemă pentru mulți dintre noi. Atunci când ai și copii, presiunea și grijile sunt și mai mari, iar un stil de viață agitat nu ușurează deloc lucrurile. Mulți dintre noi alergăm toată ziua după copii, în funcție de programul lor, la școală, la grădiniță, la afterschool, la diferitele activități extrașcolare iar mâncarea reprezintă adesea o problemă.

La teorie, stăm destul de bine: fără dulciuri concentrate, fără prăjeli și sosuri grele; trebuie să mâncăm cât mai multe fructe și legume, de preferință proaspete; dar ce te faci când în familie ai carnivori convinși și fani brânză sau lactate? J De unde fructe și legume proaspete când alergi printre metrouri și autobuze? Ce te faci când pregătești copiilor gustări sănătoase pentru școală și seara descoperi resturi ale altor pachete primite la schimb? 🙂

food revolutionLupta pentru un meniu echilibrat în familie nu e ușoară, mai ales când din exterior tentațiile sunt zilnice. Nu mă refer aici doar la reclame, ci mai ales la copiii din jur, colegi, prieteni, care aduc alimente nesănătoase dar irezistibile. Aici resimt pe de o parte lipsa unor reguli clare în privința gustărilor permise în școli și grădinițe, iar pe de altă parte, lipsa unor programe de educație pentru o alimentație sănătoasă, care să îi implice activ pe cei mici, să le explice, să le ofere răspunsuri la întrebări și alternative sănătoase. Dar iată, din fericire, există Food Revolution, care exact asta își propune!

De aceea mă bucur că voi participa împreună cu balaurii mei de 6 și 9 ani la Food Revolution Day , pe 20 mai, la București, la Conacul Golescu Grant. Organizatorii își propun ca acesta să fie cel mai important eveniment Food Revolution din România de până acum, desfășurat în 5 orașe, cu 10 ambasadori Food Revolution implicați în proiect, cu peste 300 de participanți (copii și părinți), cu implicarea autorităților locale și a reprezentanților media. Vor fi organizate 5 ateliere de gătit pentru copii (pe grupe de vârstă), în cadrul cărora cei mici vor deprinde noțiuni despre alimentația sănătoasă și vor prepara rețete sănătoase și gustoase împreună cu ambasadori ai proiectului. În tot acest timp, părinții sunt invitați la o oră de fitness în aer liber, în curtea generoasă a conacului.

Sunt curioasă să îi cunosc pe ambasadorii proiectului, nutriționiști, traineri, psihologi și să aflu recomandările lor și soluțiile propuse pentru diferite situații impuse de ritmul agitat al vieții de zi cu zi. Vă așteptăm și pe voi pe 20 mai, iar pentru cei care nu vor resuși să ajungă, vom pregăti, desigur, poveștile și impresiile noastre de la eveniment!

Să ne fie de folos!

Despina

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.