Copiii recomandă: Matilda și Clementina

Noi suntem doi gemeni de 10 ani și jumătate, Roli și Oni. Mulțumită mamei și doamnei invățătoare, am cunoscut cărțile editurii Arthur. Deși nu avem mereu timp să citim căci suntem inscriși la handbal, în week-end ne ocupăm timpul liber cu câte o carte.

Mie – Oni – îmi place cartea „Matilda”, de Roald Dahl. Matilda este o fetiță foarte deșteaptă, căreia îi place foarte mult să citească. Părinților ei nu prea le pasă de ea și nici nu vor ca ea să citească sau să învețe. Matilda însă împrumută cărți de la bibliotecă și citește foarte mult iar atunci când începe școala o întâlnește pe învățătoarea sa, domnișoara Honey, pe care o iubește din prima clipă ca pe mama sa. Fetița face tot felul de farse părinților și fratelui ei care nu prea o iubesc. Directoarea școlii însă este o femeie foarte rea care nu iubește copiii și în plus este mătușa domnișoarei Honey căreia îi furase casa și toată averea.

Matilda reușește să facă tot felul de farse și directoarei (îi pune o salamandră în pahar, mișcă lucrurile prin clasa și prin casa ei), reușind s-o înnebunească și să o facă să creadă că e bântuită de o fantomă. În final, eroina se mută cu domnișoara Honey în casa ei și se bucură de o viață liniștită împreună. În același timp, după ce au făcut lucruri ilegale, părinții ei pleacă în Spania pentru a scăpa de denunțurile clienților pe care i-au păgubit.

Îmi place cartea Matilda pentru că am văzut și filmul și am fost fericit să regăsesc în carte tot ce am văzut în el.

Fratelui meu, Roli, ii place foarte mult cartea „Clementina” – de Sara Pennypacker căci personajul principal seamănă foarte mult cu el. Clementina e o fetiță tare năzdrăvană care nu prea e atentă la ore și face fel de fel de boacăne. De exemplu, îi taie părul colegei sale și o face să arate ca o „păpădie” sau își lipește și dopuri pe spatele tenișilor. Ea încearcă să găsească soluții mai ciudate pentru tot felul de situații și încearcă să îi învețe și pe adulți să o facă.

Multumim editurii Arthur că există și că are cărți grozave!!

Cu drag, Roli și Oni!

Matilda, Roald Dahl, ilustrație de Quentin Blake – editura Arthur, București 2014

Clementina, Sara Pennypacker – editura Arthur, București 2014

mde

Roli și Oni sunt doi gemeni de zece ani din Caracal, județul Olt. Iubesc lecturile iar în timpul liber joacă handbal. Le mulțumim pentru recenzie și îi mai așteptăm pe la noi.

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.