Părinți bloggeri, bloggeri pentru părinți

Foarte multe dintre bloggurile care se adresează părinților sunt scrise de părinți care au început să scrie, ați ghicit!, când au devenit părinți. Motivele pentru care bloggurile au fost inițiate sunt la fel de diverse precum tematicile pe care le abordează: pentru a ține un ”jurnal” al copilului și al vieții de părinte, pentru a oferi sfaturi utile celor care trec prin momente similare, pentru a acorda susținere și senzația de ”nu ești singur” celor care trec prin momente grele cu copii, pentru a recomanda produse testate etc. Similar s-a întâmplat cu Roata Mare. Acest blog a luat naștere dintr-o dorință altruistă de a împărtăși cu alți părinți experiențele culturale și educative prin care treceam și pentru a oferi recomandări de activități de calitate. Aveam în spate, noi, cei care scriem, o experiență vastă de educatori culturali și non-formali și speram că acesta este punctul nostru forte. Nu ne-am înșelat pentru că voi, cititorii noștri, aveți încredere în ceea ce vă recomandăm și ne spuneți asta din ce în ce mai des. Ce nu știam însă, atunci când am decis să facem acest blog, a fost cât de multe trebuie să știm legat de blogging. De la cum se scrie, cum se postează, cum se programează postările (chestii tehnice), la cum promovăm, cum ne adresăm cititorilor, cum trimitem mesaje potrivite către cei care oferă servicii culturale, cum reacționăm când primim mesaje urâte, agresive și multe, multe altele.

Din fericire există un grup de suport pentru comunitatea de bloggeri părinți. Se numește Digital Parents Talks și a pornit de la pagina de Facebook cu acest nume și a continuat cu multe întâlniri între bloggeri, la care s-au discutat și se discută probleme conexe bloggingului.

Aceste întâlniri se întâmplă de doi ani, au ajuns sâmbătă la numărul 16 și sper să continue la infinit. Am participat de fiecare dată când programul ne-a permis, ne-ar fi plăcut să mergem cât mai des însă timpul și serviciul nu ne-au lăsat.

Această prezentare necesită JavaScript.

La întâlnirea de sâmbătă, una recapitulativă și aniversară (cum vă spuneam, DPT a împlinit doi ani) s-au discutat două mari teme: A. Cine sunt?, cu subtemele: Public speaking, Branding personal, Storytelling și Foto și B. Antreprenoriat, cu subtemele: Educație financiară și Blogging = Business?. Speakerii, foarte interesanți și deschiși, au fost: Cristina Oțel , Ana Maria Ciobanu de la DoR (Decât o revistă), fotograful Robert Marooni, Bogdana Dobre , Andreea Retea și Adrian Asoltanie. Sponsorii acestei întâlniri au fost Lidl și DGASPC sector 6.

Nu am să fac un rezumat al celor discutate, nu aș termina în acest articol, am să punctez doar unele aspecte care mi s-au părut interesante:

  • mi-am adus aminte că e important să știu mereu de ce scriu și pentru cine scriu iar în funcție de aceste răspnsuri să stabilesc cum scriu
  • pentru a fi autentic, indiferent dacă subiectul despre care scriem a fost dezbătut în alte părți sau nu, este nevoie uneori să dăm și informații personale care să ne apropie de subiect și de cititor și, mai ales, să oferim întotdeauna perspectiva noastră, pentru că cele mai bune povești dau naștere altor povești
  • pentru texte bune este nevoie de documentare serioasă și de scriere, re-scriere și re-citire
  • atunci când avem emoții și urmează să vorbim în public este important să ne gândim că prezentarea nu este despre noi ci despre ceea ce am fost invitați să vorbim, deci atenția trebuie să fie nu pe noi ci pe ceea ce avem de zis
  • că foarte puțini bloggeri trăiesc exclusiv din blogging 🙂
  • că din bugetul nostru lunar, personal, 10% putem folosi pentru hobby-urile noastre (în cazul nostru, blogging). Dacă este mai mult de atît, atunci hobbyul ar face bine să producă și acesta un venit.
  • că este important, ca bloggeri, să ne diferențiem, să nu ne pricepem la toate ci doar la ce ne pricepem cu adevărat.

Am ascultat mult, am notat mult, am aflat multe lucruri interesante despre oamenii din spatele blogurilor.

Și pentru a răspunde întrebării Pentru cine scriu acest articol? închei așa: dragi bloggeri aflați la început (sau nu), să știți că puteți cere ajutor și găsi încurajări în comunitatea bloggerilor părinți: Digital Parents Talks. Nu trebuie decât să intrați în grupul de Facebook Digital Parents Talks iar de acolo vă descurcați ușor. Iar dacă cele menționate mai sus v-au stârnit curiozitatea, înscrieți-vă la urmatoarele întâlniri ale DPT, #DPT17 !

Un comentariu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.