Jocuri pentru copii isteți – Garibel, 2+

Zilele trecute, când am fost în vizită la sora mea, am fost plăcut surprinsă să văd că Matei, fiul meu de aproape 2 ani, prezenta un interes deosebit pentru jucăriile de lemn ale verișoarei lui. 

Așa că n-am ezitat să-i mai cumpăr și lui una, și am ales un cub din lemn pentru sortat. M-am gândit că e jucăria potrivită pentru vârsta lui, bună să învețe forme și să manipuleze obiecte mici cu degețelele (aparent lucru foarte important la vârsta aceasta, inclusiv pentru dezvoltarea neuronală – după cum am aflat de pe nelipsitul app BabyCenter 🙂 ). 

Inceputul a fost promițător. Matei a deschis cutia și a părut să fie încântat de culorile vesele și de desene. Cum i-am dat formele, a încercat să le introducă în găurile potrivite. Deși la început a țipat un pic de frustrare când nu nimerea forma bună, m-am abținut să-l ajut, zicându-mi că e un prilej bun să învețe să aibă răbdare și să-și dezvolte atenția, două lucruri pe care le luam de bune, dar care sunt în pericol în epoca tabletei și a desenelor animate pe YouTube. 

Dacă tot l-am văzut că-i place activitatea, am folosit acest prilej pentru a repeta formele geometrice și culorile: „care este triunghiul?”, „ce formă are piesa albastră?” etc. 

In fine, după ce a terminat cu potrivitul, a demontat complet cutia. Ce mi-a plăcut la jucăria asta e că e mai mult decât un cub de sortat, pentru că pereții laterali se pot scoate, și practic fiecare față a cubului e un puzzle cu animale format din 2 piese. Mi s-a părut o idee ingenioasă să combini două tipuri de jocuri, într-unul.

Evident, după ce procesul de demontare și montare a fost completat, a urmat partea de perfecționare – repetarea la nesfârșit a operațiunii, una din activitățile preferate ale celor mici dar care nouă uneori ne poate da dureri de cap. Cred că știți la ce ma refer 🙂 , nu? După joacă a urmat o baie bună și un somn și mai bun. 

Ne-am declarat satisfăcuți, și eu și băiețelul meu, de această jucărie așadar o recomandăm și altor părinți, atât pentru designul poznaș cât mai ales pentru aptitudinile pe care copilul vostru le-ar putea deprinde jucându-se cu ea. Dacă vă interesează, jucăria o puteți găsi pe site-ul garibel.ro, alături de alte jucării din lemn pentru diferite vârste. 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.