Recomandări de activități pentru copii în luna AUGUST

August – ultima lună de vacanță și apoi înapoi la școală. Haideți să vedem câteva idei – testate și alese cu atenție – de petrecere a timpului într-un mod creativ și educativ.

Ateliere

recomandari activitati copii 1– pentru amatorii de bricolaj cu ceva în plus, recomandăm cu încredere Eematico pe care i-am vizitat și ne-au plăcut. Bricolajul vine însoțit de multe alte informații, de la cele de cultură generală până la unele tehnice.

Săptămânal au o temă nouă și din când în când organizează și excursii interesante de o zi. Vârsta: 4 – 6 și 7 -14 ani. Când: în timpul săptămânii, de obicei după-masa. Alte informații sunt pe site-ul  și pe pagina lor de Facebook. Atenție, în săptămâna 3-8 august echipa pleacă într-o scurtă vacanță dar vă așteaptă cu niște idei poznașe după această dată.

– iubitorii de muzică pot încerca programele Mozartinno, despre care am auzit numai de bine. Pe 19 august, de la ora 18.00 ei organizează un atelier de inițiere în muzică pentru copiii de 2-4 ani pe nume Joaca de-a muzica; artistul VIP al acestei întâlniri va fi W. A. Mozart, explicat pe înțelesul celor mici.

Artelier D vă propune Vara puștilor la Alandala Café, ateliere de teatru pentru 6-12 ani, inspirate din seriile de cărți “Jurnalul unui puşti” și “Insemnările unei puştoaice”, în fiecare vineri până în 21 august, de la ora 12 la 13.30. De asemenea aceeași echipă organizează Biblioteca vorbitoare la Ceainăria cu cărţi, un club de lectură creativă pentru copiii de 4- 6 ani şi 7-12 ani, în săptămâna 17-21 august, de luni până joi, între orele 18.00 – 20.00. Mai multe informații aflați de pe siteul Artelier D.recomandari activitati copii 2

atelierele Art Antipa de la Muzeul Național de Istorie Naturală Grigore Antipa, pentru pasionații de animale. Atelierele sunt un mod distractiv de a petrece timpul liber, fiind în același timp și o modalitate de a dezvolta creativitatea, ingeniozitatea, simțul estetic și spiritul de observație al copiilor.

Se adresează copiilor cu vârste cuprinse între 5 și 8 ani și 9 și 14 ani, de luni până vineri, în cursul dimineții (10.00 – 11.15 pentru cei mai mici și 11.30 – 13.00 pentru cei mari), în perioada 3 – 7 august, 24-28 august, 31 august – 4 septembrie; fiecare săptămână are o anumită tematică (de exemplu Protecția solară sau Varietatea camuflajului).

Tabere urbane

– pentru cei cărora le place picturaStudio Creativ organizează o școală de vară pe parcursul căreia copiii vor desena, picta, modela, vor descoperi noțiuni de  istoria artei pe înțelesul lor, vor învăța despre artiști și multe altele.  Tabăra a început deja în iunie dar veți fi cu drag primiți chiar și acum; puteți face înscrieri la fiecare început de săptămână. Vârsta: 6-13 ani. Când: 22 iunie – 27 august, de luni până joi între 10.00 – 14.00. Despre cum se desfășoară un atelier la Studio Creativ găsiți aici mai multe informații.

recomandari activitati copii 8

– școala de vară de la Muzeul Antipa este un program de vacanţă cu activităţi teoretice şi practice având ca subiect cunoaşterea, prepararea şi conservarea diferitelor grupe de animale după standardele specifice muzeelor de istorie naturală. Fiecare săptămână abordează o altă tematică (de exemplu: Insectar, Entomologia criminalistică, Studiul fluturilor) Vârsta: 9 – 14 ani, Când: în fiecare săptămână.

– Tabără Muzicală Urbană, în perioada 17-21 august, organizată de Mozartinno împreună cu asociaţia Câte-n lună şi-n mansardă pentru copii de 5 – 10 ani. Lecțiile individuale de pian vor fi însoțite de ateliere de muzică, arte plastice și explorare corporală prin mișcare, muzică și culoare.

– Artelier D organizează tabăra Grădina de artă, la Grow Up Kindergarten, tabără urbană pentru copii de 2-5 ani, perioada 3 – 14 august, de trei ori pe săptămână: lunea, miercurea şi vinerea, de la 9.30 la 12.30. Tema săptămânii 3-7 august: “Fructele la Grădina de artă”. In săptămâna 10-14 august: “Dulce şi frumos la Grădina de artă”, poveşti  şi activităţi creative cu albine şi fluturi. Mai multe informații pe site.

În afara Bucureștiului

Pentru un weekend cu familia e de încercat Dino Parc Râșnov despre care noi am scris aici. Veți învăța despre dinozauri, despre mediul în care au trăit, veți putea participa la ateliere educative și la trasee de aventură. Și, dacă tot sunteți în zonă, puteți face o excursie și în cetatea Râșnovului.

dino parc rasnov 4

Spor la joacă și la cât mai multe idei creative!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.