Cronică: De-a povestea la Da’DeCe

Să lucrezi bine cu copii foarte mici, de 1 – 3 ani, este o provocare. Este nevoie de mult calm, de multă poftă de joacă, de răbdare şi de creativitate pentru a-i face pe cei mici să fie atenţi și pentru a stimula cât mai multe simţuri în procesul învăţării. Tocmai de aceea nu mulţi se încumetă să lucreze cu ei iar din cei ce au acest curaj şi mai puţini sunt cei care reuşesc să facă o treabă bună.

Între aceştia din urmă se află asociaţia Da’DeCe, care de la început a acceptat provocarea de a lucra într-un mediu cultural sau educaţional cu grupe de vârstă mici.

Noile ateliere De-a povestea, adresate copiilor de 2-6 ani (noi am fost la grupa de 2-3 ani) se organizează în jurul poveştii licuricilor, o istorisire ce va apărea în cartea Poveşti din calendar, sub presă la editura Vellant chiar în aceste zile. Cartea este scrisă de Iulia Iordan, coordonatoarea atelierului mai sus numit, care lucrează cu copiii și scrie povești pentru ei de multă vreme.

Participanţii au fost invitaţi de Iulia să asculte povestea unui îngeraş ce coboară pe pământ, se împrieteneşte cu o fetiţă şi ajunge să fie îngerul ei păzitor. Alți îngerași se transformă în stele care luminează noaptea iar când una dintre acestea ce nu stătea prea bine cade din cer, ajunge pe pământ și se sparge în mii de bucățele ce strălucesc noaptea, adică în licurici :).

de a povestea dadece roata mare Collage

Copiii au atins, au legănat, au ascultat-o pe Iulia cântând, au mirosit, au desenat, au auzit sunetul unui clopoţel, au văzut licurici 🙂 iar în final şi-au creat propriul lor licurici pe care l-au luat acasă. Mai mult, ei au socializat, atât cât pot ei socializa la această vârstă, într-un mediu prietenos, acesta fiind probabil unul din meritele unor astfel de ateliere.

Atmosfera a fost plăcută, intimă şi liniştită, tipică atelierelor marca Da’DeCe și locului în care acestea se desfăşoară, la Seneca Anticafe.

Notele noastre, pe o scală de la 1 la 5 în care 5 este cea mai mare sunt:

Atmosferă generală: 5

Interactivitate: 5

Accesibilitate: 5

Locaţie: 5

Preţ: 5

3 comentarii

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.