Cartea pentru copii a săptămânii: See inside your body, 6 ani plus

Am în casă o copilă pasionată de …corpul omenesc. În consecință, de câțiva ani tot cumpărăm cărți pentru copii, puzzle-uri, jocuri, enciclopedii ilustrate, atlase, reviste (da, acelea cu piese muulte și mici!)…


Știam de cărțile Usborne, dar nu reușisem să fac rost de una. Așa că, atunci când am primit o astfel de carte cu ferestruici chiar despre corpul uman, am fost extrem de bucuroasă.
see inside your body roata mare 1See inside Your Body este o carte interesantă și atractivă deopotrivă. Grafica și sistemul de ferestruici (sau clapete) – care se deschid și oferă o imagine mai detaliată – sunt extrem de simpatice; curiozitatea și plăcerea de a descoperi sunt mereu alimentate și lectura este în mod fericit completată de joc. Informația este clară, bine structurată și sunt multe detalii interesante pe care le-am aflat (nu știam, de exemplu, că celulele roșii se albăstresc când nu mai au oxigen, sau că într-o zi, un adult respiră aer suficient cât să umple 1000 de baloane).
Faptul că este o carte în limba engleză nu trebuie să vă îngrijoreze în vreun fel. Limbajul este accesibil copiilor și adulților deopotrivă și poate fi un exercițiu util și amuzant pentru toată lumea. Noi ne-am distrat descifrându-l pe aesophagus iar mie mi-au dat de furcă trombocitele (platelets), dovadă că la orice vârstă mai înveți câte ceva…
În ceea ce o privește pe Thea, fetița mea de 8 ani, vă pot spune că a fost foarte încântată.

„Mi-au plăcut foarte mult desenele și ferestruicile și am aflat multe lucruri noi și interesante. Este o carte pentru copii așa, de vârsta mea, din clasele primare (de la şase ani în sus). Am reușit să citesc o parte în engleză, dar m-a ajutat și mami. Ilustrațiile sunt mari și vezi totul foarte clar. see inside your body roata mare 3Este realist dar și ca într-o poveste, pentru că sunt multe personaje mici și amuzante care se găsesc peste tot pe planșe și le fac mai distractive.”
Chiar dacă nu vă pasionează anatomia, această carte vă va încânta prin calitatea marca Usborne, prin grafică și prin invitația la joc – un joc al descoperirilor, educativ și amuzant, care va aduce momente minunate de petrecut în familie.

Katie Daynes and Colin King – See inside Your Body, An Usborne Flap Book, Usborne Publishing Ltd., UK, 2006

Un comentariu

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.