Poveștile părinților: Vizită la Muzeul de Geologie (II)

Partea a doua a impresiilor unei mămici ce descoperă împreună cu copiii ei muzeele din București. Prima parte este disponibilă aici.

Pentru că întotdeana suntem în căutare de ateliere educative și distractive, am întrebat și am discutat cu persoanele care organizează ateliere tematice la muzeu. Din păcate, după discuția avută cu persoanele care țin atelierele, nu cred că sunt pe gustul nostru. Mi s-a spus că la aceste ateliere se prezintă un powerpoint cu imagini colorate a subiectului (de exemplu, dinozauri, evoluția preistorică), poate un desen animat și apoi se modelează sau se pictează despre ce s-a vorbit.

IMG_3781

Intr-un muzeu în care există așa multe piese incredibile care pot să fie subiectul unei călătorii interactive în lumea geologiei, mie mi s-a părut că maniera de abordare a atelierului este foarte de modă veche (unde informația este îndopată în copil, în loc de a fi descoperită de ei înșiși … și uitată la scurt timp dupa aceea). M-a întristat oarecum situația, dar m-am bucurat că totuși se oferă ceva și pentru copii. Considerând costul relativ mic și partea practică a atelierului, poate merită încercat.

 In concluzie, opinia noastră este că acest muzeu merită vizitat și îl recomandăm cu drag. Pentru fanii de dinozauri, este o vizită obligatorie din cauza că dinozaurii expuși sunt reconstituiți și diferiți de ceea ce există în alte muzee. Și pentru pasionații de roci și minerale, vizita poate să fie un basm într-o mare de culori și forme deosebite. Dar eu cred că merită oricum vizitat și de cei care nu împărtășesc aceste pasiuni pentru că vor descoperi într-o atmosferă relaxantă filele unei povești frumoase a pământului. 

 

IMG_3778 Data viitoare când vom merge ne vom strânge un grup de prieteni și vom face o rezervare pentru o vizită ghidată care sper că ne va îmbogăți cunoștințele și satisface curiozitățile mai mult decât am reușit de data aceasta. De asemenea plănuiesc să mergem la unul din următoarele târguri și expoziții organizate de Muzeu, nu pentru că aș vrea să cumpăr bijuterii din pietre semi-prețioase, dar se pare că unii expozanți sunt geologi de profesie și ne pot destăinui povești sau legende despre anumite minerale.  Ne place întotdeauna să întâlnim oameni cu pasiuni și cunoștințe pe măsură și dacă putem să pălăvrăgim un pic cu atât mai bine. În plus, sperăm că în viitor vom putea participa și la ateliere interactive oferite de oameni pasionați de această știință și iubitori de copii curioși.

Biletul costă 8 lei pentru adulți și 4 lei pentru copiii peste 3 ani. O vizită ghidată are o taxă suplimentară de 50 de lei în română și 100 lei în limbă străină. Se poate vizita în fiecare zi între orele 10 și 18:00. Adresa muzeului este Șoseaua Kiseleff nr. 2, București.

violetaVioleta, autoarea acestei povești, este mămica a doi copii foarte activi și creativi. Impreună le place să călătorească și întotdeauna sunt în căutare de aventură și activități culturale și educative. Motto-ul familiei lor este „we may not have it all together, but together we have it all.” 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.