Jocul săptămânii: Camelot Jr.

În grupul nostru de prieteni cu copii s-a format un obicei frumos, ca atunci când cineva descoperă sau testează o nouă jucărie, joc, carte pentru copii, să împărtășim tuturor experiența sau chiar să ni-l facem cadou. Așa se face că în timp am acumulat multe jocuri interesante și creative, pentru toate gusturile și vârstele.

Unul dintre ele este Camelot Jr de la Smart Game, un joc de răbdare și perspicacitate, destinat unui singur jucător cu vârsta de 4-9 ani.

camelot jr

Ideea este simplă: folosind niște cuburi din lemn copilul trebuie să rezolve problemele indicate în cărticica aferentă jocului și să le aranjeze într-o ordine astfel încât micul cavaler din lemn să ajungă la prințesă să o salveze, fără ca să sară sau să urce dintr-o dată o distanță mai mare de o treaptă.

Jocul este destinat unui singur jucător și are sarcini de la simplu la avansat, astfel încât și părinților le trebuie ceva timp să rezolve unele sarcini. Deși doar o singură persoană îl poate juca odată, mai ales când copiii sunt mai mici și se întâlnesc prima dată cu jocul e plăcut să stai lângă ei și să îi îndrumi să descopere singuri soluțiile; în timp însă îl cer ei singuri spre a-l rezolva.

Acest joc poate fi încadrat în seria de jocuri casse-tête, de dezvoltare a gândirii logice și a răbdării. De altfel, majoritatea jocurilor marca Smart Game sunt de acest tip. El se găsește de cumpărat atât în hiper-marketuri cât și în librăriile mai cu dichis care au și secțiune de jocuri.

Îl recomandăm pentru minute frumoase împreună dar mai ales pentru dezvoltarea aptitudinilor amintite mai sus.

Joacă plăcută!

Un comentariu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.