Jocul săptămânii: Micul Prinț – Fă-mi o planetă

În invazia de produse cu Micul Prinț de pe piață (cărți, reviste, jocuri, puzzle-uri, filme etc.), mai mult sau mai puțin inspirate, având mai mare sau mai mică legătură cu cartea lui Antoine de Saint – Exupéry, am descoperit un joc de familie extrem de simpatic, pe care vi-l recomand cu drag: Micul Prinț – Fă-mi o planetă!
Inclus în categoria jocurilor de gândire care implică luarea de decizii, jocul este perfect pentru întrega familie și este interesant pentru toți participanții, indiferent de vârstă. Producătorii îl recomandă copiilor cu vârste peste 8 ani, dar am avut același succes și cu vârste mai mici, de 5 sau 6 ani.
Obiectivul jocului este să îți construiești o planetă cu ajutorul cartonașelor extrase din teancuri și să aduni până la final cât mai multe puncte. Acestea se calculează în funcție de diferitele combinații de personaje, forme de relief, plante, animale și obiecte ce „populează” planeta fiecăruia; Astronomul, Lampagiul, Regele, Bețivul, felinarele, baobabii, elefanții, oile, șerpii, vulcanii etc. îți pot crește sau reduce punctajul, în funcție și de cum îți alegi cartonașele.

Micul_Print-Fa-mi_o_planeta-Prezentarea_detaliata_a_componentelor_1Ce ne-a plăcut:
• Jocul este într-adevăr bazat pe povestea și pe ilustrațiile originale semnate de Antoine de Saint – Exupéry; astfel, lectura, ilustrațiile și jocul ajung să se completeze într-o experiență completă, frumoasă și armonioasă. Cunoașterea textului nu influențează abilitățile jucătorilor, dar mai devreme sau mai târziu te vei întoarce la carte sau o vei reciti împreună cu copiii.
• Există mai mule variante de joc: pentru 2, pentru 3 sau maxim 5 jucători, precum și varianta cu personaje ascunse. Este o flexibilitate ce te inspiră să fii creativ și să inventezi și alte reguli sau variante de joc, pe gustul participanților.
• Cutia este foarte practică și compactă. Cele 80 de cartonașe sunt păstrate pe categorii în compartimente speciale, iar pe spatele cutiei se află un fel de tabelă de marcaj pentru a ține mai ușor scorul.

micul-print-fa-mi-o-planeta.jpg

Micul Prinț – Fă-mi o planetă, de la Ludonaute și LexGames

Sperăm că v-am trezit curiozitatea și pofta de joc. Micul Prinț – Fă-mi o planetă! poate fi cumpărat din librării, magazine de jocuri și jucării sau comandat on line.
Așteptăm să ne povestiți impresiile și experiențele voastre!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.