Jucăriile copiilor isteți: Cuburi de construit din lemn, cu sfoară – 18 luni +

Maria (1 an și un pic) a primit cadou de iepuraș Cuburi de construit din lemn cu sfoară, produs de Garibel, un tânăr brand românesc, după cum am fost plăcut surprinsă să aflu de la nașii ei.

Garibel 2Setul constă din piese din lemn, majoritatea cuburi în culoare naturală, pictate pe una din fețe cu un animăluț sau doar o parte dintr-un animăluț, plus alte câteva forme geometrice plăcut colorate. In plus, cutia conține 2 șireturi pe care se pot înșira piesele, care prezintă o gaură în acest scop – ca un joc de mărgele.

Evident, curioasă, Maria l-a deschis imediat și a început să se joace. Deși înainte de 1 an nu era mare fan al construcțiilor din cuburi (distracția mai mare era distrugerea turnurilor făcute de tatăl ei decât construcțiile proprii), am fost plăcut surprinsă să văd cum acum, așază cu răbdare un cub peste altul construind „castele” cât mai înalte.

Nu a trecut mult timp și Alex, lăsându-și la o parte, în mod surprinzător, sabia Jedi, s-a alăturat jocului, doar pentru a-i demonstra surioarei lui ce înseamnă să „fii mare”, la cei 3 ani și jumătate ai lui. Începând prin a construi „castele pentru cavaleri” mai complexe, cu mai multe turnuri, a descoperit repede că există o legătură între piese: le-a întors pe toate cu fața pictată în sus și a început să rezolve puzzle-uri, adică să combine piesele pentru a crea animale: crocodil, girafă, elefant, vulpe (cred), lup, chiar și copaci… Apoi a început să le pună unul peste altul, amuzându-se teribil, împingând apoi nota și construind un turn din animale 🙂

Garibel 3Finalul deloc neașteptat a fost distrugerea completă și împrăștierea pieselor prin toată casa, dar din fericire jocul conține un mic săculeț de pânză, foarte util pentru păstrarea acestora în cufărul cu jucării.

Cel mai mult mi-a plăcut că ambii copii, deși la vârste diferite, au fost atrași de acest joc, jucându-se în diferite feluri, în funcție de vârsta și abilitățile lor. Un joc simplu, dar care știm, ca părinți, că dezvoltă abilități cruciale în copiii noștri: creativitate, rezolvare de probleme, concentrare – exact ce nu oferă jucăriile cu telecomandă, jocurile pe tabletă și televizorul. Vi-l recomand cu căldură!

Aceste cuburi sunt destinate copiilor între 18 luni și 3-4 ani însă în funcție de prichindei ele pot fi folosite mai devreme sau pentru mai mult sau mai puțin timp. Se găsesc de cumpărat fie online fie din diverse librării din Timișoara, Iași, București, Cluj – Napoca și Piatra Neamț.

Garibel 1

Valentina, autoarea acestui articol, este asistent universitar și este pasionată de dans. Timpul liber și-l dedică aproape în exclusivitate celor doi copii, combinând activitățile educative cu ieșiri în natură. Îi mulțumim că a impărtășit cu noi experiențele ei și o mai așteptăm pe Roata Mare.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.