Activități de weekend pentru copii și familii: 7-8 mai

Pentru copii și părinți:

Spotlight – Festivalul Internațional al Luminii – de vineri până duminică puteți vedea, în fiecare seară, clădirile de pe Calea Victoriei îmbrăcate în lumini. Mapping, jocuri de lumini, instalații, circulație închisă și strada deschisă pietonilor. E o experiență frumoasă, luminoasă iar copiii vor fi cu UAU la ei mai toată seara. Totul se termină la ora 23.00.

Satul meșteșugurilor se inaugurează sâmbătă, 7 mai, la Comana. Prietenii noștri de la Moara de Hârtie își țin promisiunea și inaugurează un centru de activități (un sat) ce are ca scop reînvierea meșteșugurilor aproape uitate din lumea satului: prelucrarea lemnului, fierăria, țesutul, împletitul papurei, confecționarea hârtiei etc. Promit ateliere educative pentru toate vârstele, inclusiv pentru copii. Recomandăm!

Zilele Artelor Focului – artiști vizuali cu specializarea ceramică, sticlă și metal își vor deschide atelierele publicului sau grupurilor organizate. În cadrul acestui eveniment publicul bucureștean va avea oportunitatea de a cunoaște artiști și spații magice de inspirație, locurile unde se nasc idei ce se transpun în lucrări de artă, prin măiestria stăpânirii focului. Vineri, 06 Mai, 16:00 – 21:00, Sâmbătă, 07 Mai, 10:00 – 20:00 și Duminică, 09 Mai, 10:00 – 17:00 artiștii implicați în eveniment vor fi pregătiți să-și prezinte atelierele și lucrările realizate, să susțină demonstrații, să prezinte lucrări în diferite faze de creație și tehnici de lucru, să prezinte cursurile pe care le desfășoară, să amenajeze mini-expoziții, să ofere reduceri sau oferte speciale de prețuri pe perioada evenimentului.

Lansare de carte pentru copii – Te iubesc, orice culoare ai avea, scrisă de Mihaela Coşescu şi ilustrată de (un copil 🙂 ) Ana Stinghe. Are loc la Institutul Cultural Român sămbătă 7 mai de la ora 10.30. Va fi cu poveşti, autografe şi zâmbete.

Cu înscriere din timp:

  • 15 maiClasic e fantastic. Cum să înțelegem muzica și teatrul: O scrisoare pierdută. Pentru copii peste 7 ani, biletele se pun în vânzare pe 10 mai la Ateneul Român
  • 21 mai – Food Revolution Day – Petrecerea Căpșunelor, realizată de ArtelierD, adică prietena noastră Daniela Mișcov. Pentru copii de 3 – 10 ani care vor învăța rețete și cum să mănânce sănătos.
  • 21 mai – Anunțăm Noaptea Muzeelor!…și promitem să revenim cât mai curând cu un program pentru copii croit special pentru această ocazie.

Sâmbătă 7 mai

Teatru – oferta săptămânii, pentru toate vârstele, disponibilă aici.

Copii de 1-3 ani

 TăpușelePictăm cu flori și culori, ora 11.00.

Copii 3 – 6 ani

Muzeul Naţional de Artă al României – atelierul interactiv despre opera lui C-tin Brâncuşi Pasărea ascunsă în piatră, de la ora 10.30 pentru copii peste 4 ani.

 

Copii 9 – 12 ani

Muzeul Naţional de Artă al României – atelierul interactiv despre opera lui C-tin Brâncuşi Pasărea ascunsă în piatră, de la ora 12.00.

pencils-933224_1280

Duminică 8 mai

Teatru – oferta săptămânii, pentru toate vârstele, disponibilă aici.

Copii de 3 – 6 ani

TăpușeleAventurile unui fir de nisip, de la ora 11.00.

Alte recomandări:

Ora de povești – în fiecare prima sâmbătă din lună, de la ora 11.00, 16 sedii ale Bibliotecii Metropolitane București găzduiesc Ora de povești, un program de spus şi citit poveşti pentru copii de 3-6 ani și însoțitorii lor.

FILM – părerea noastră despre ZootropolisCrăiasa zăpezii 2,Bunul Dinozaur și Micul prinț.

Pentru părinți:

Conferințele Alfie Kohn – pe 21 mai dl Kohn revine în România cu două conferințe: Parenting necondiționat și Argumente împotriva competiției. Organizatori http://www.totuldespremame.ro.

Vă dorim un sfârşit de săptămână grozav!
Cu drag,
Roata Mare

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.