Washington DC pentru copii. Câteva recomandări

În cazul în care se întâmplă să ajungeți împreună cu copiii în capitala Statelor Unite, obligatoriu trebuie să vizitați câteva muzee, după ce ați bifat celelalte obiective turistice majore. Muzeele din zona National Mall sunt multe conduse de fundația Smithsonian – agenţie guvernamentală, ceea ce le face să fie impozante, cu patrimonii diverse și bogate și dotate cu activități pentru copii, dacă nu chiar cu săli de explorare special create. De altfel, toate muzeele americane din orașele mai mari au un spațiu dedicat educației, spațiu accesibil fie tuturor, fie doar cu programare.

Așadar, iată mai jos câteva muzee (cu intrare gratuită!) în care copiii voștri se vor simți bine și vor învăța lucruri noi, alături de voi:

  • National Museum of Natural History – Muzeul Național de Istorie Naturală – un muzeu pentru întreaga familie. Este un muzeu care prin designul expozițional, conținutul textelor și exponate reușește să fie instructiv pentru orice vârstă. Aici veți putea afla nenumărate informații despre mamifere, originile oamenilor, despre oceane, geologie, fosile, dinozauri, fluturi etc. Totul este interactiv și multi-senzorial (văz, auz, tactil). Este o experiență educativă pentru întreaga familie.national museum of natural history washington dc Collage
  • National Museum of African Art Muzeul Național de Artă Africană – un muzeu colorat, la fel ca Africa. Expoziția este aerisită, combină reușit arta africană tradițională cu cea contemporană, textele de sală sunt scurte și clare, există multe locuri de relaxare în cadrul expunerii (canapele confortabile). Partea frumoasă pentru copii, pe lângă expunerile permanente și temporare care nu se adresează neapărat celor mici, este studioul Discovery Room, o încăpere în care copiii pot colora, asculta diferite instrumente muzicale africane, se pot juca cu diverse texturi de materiale textile, pot învăța despre geografia continentului african și chiar pot răsfoi cărți pentru copii pe această temă. Este o încăpere mică dar primitoare, cu măsuțe și scăunele adaptate copiilor, în care și părinții se vor simți bine și vor putea beneficia de acel timp special părinte – copil.

    national museum of natural history Collage
    Discovery Room – studioul de lucru pentru copii la Muzeul Național de Istorie Naturală, Washington D.C.
  • National Gallery of Art – este un muzeu minunat, dedicat artei europene și americane din secolele XIV – XXI. Există nenumărate activități pentru copii dar pentru că foarte probabil timpul vostru va fi limitat vă recomandăm traseele pentru familii cu copii peste 6 ani (dar pot fi folosite foarte ușor și de copii de 4 ani). Sunt în fapt niște mici broșuri care se iau gratuit de la biroul de informații și care sunt dedicate artei americane, olandeze, italiene și franceze, o mică dar consistentă parte a colecției expuse. Am testat aceste trasee și am descoperit că sunt foarte utile chiar și pentru adulții care nu au neapărat foarte multe cunoștințe în domeniul artistic; prin intermediul lor avem ocazia să vedem detalii și să aflăm informații ușor de reținut despre diverse opere de artă și artiști.

Spunem clar și răspicat: oferta destinată copiilor în Washington D.C. și mai ales în muzeele sale este foarte mare și variată. Mai sus sunt doar câteva recomandări, testate cu drag de noi, pentru voi.

Cu drag,

Roata Mare

This research was possible thanks to a grant from the Getty Foundation to attend the AAM Annual Meeting as a fellow. Thank you.

Aceste recomandări au fost posibile mulțumită unei burse oferite de Getty Foundation pentru a participa la Întâlnirea Anuală a AAM (Alianța Muzeelor Americane). Mulțumesc.

 

Un comentariu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.