Jocuri de vacanţă: 100 games to play on holiday și Animal Quiz Cards de la Usborne

 Repede, repede, până nu plecați în vacanță, vă recomand 2 seturi de jocuri numai bune de strecurat într-o geantă la îndemână. Ambele fac parte din seria cartolinelor cu activități, au un format comod și practic, un design atractiv și sunt, evident, în limba engleză. Sunt un fel de Imbatabil, dar muuult mai simpatic și la calitatea Usborne. 🙂

Le-am descoperit cu încântare într-o librărie și m-am decis cu greu ce să aleg dintr-o gamă mai variată de astfel de seturi de la aceeași editură. Se pare însă că nu am dat greș căci balaurii mei au năvălit cu entuziasm asupra lor.

100-games-play-holiday100 games to play on holiday vă oferă jocuri dintre cele mai diverse: de la cele care presupun mișcare în aer liber, la cele care se pot juca în casă, în mașină etc; de la jocuri în grupuri de copii, la cele numai bune în familie; jocuri de atenție, de memorie, de testare a unor cunoștințe…cam tot ce vreți, condensat în 50 de cartoline colorate și vesele, cu multe ilustrații. Mi se pare una dintre cele mai bune variante de astfel de seturi cu activități tocmai pentru că propunerile sunt foarte variate și cu siguranță veți găsi jocul potrivit pentru orice împrejurare.

quiz-cards-animalsAnimal Quiz Cards  face parte dintr-o serie în care mai găsiți și Dinosaur Quiz Cards sau Travel Quiz Cards. Cele 50 de cartoline conțin peste 500 de întrebări (cu răspunsurile separat, evident) despre animale și mediul lor de viață. Sunt grupate pe categorii bine alese, care să te atragă sau să te provoace, și pe care să le poți adresa copiilor de diferite vârste: Myth or fact?, Big cats, Pets, Yes or no?, After dark etc. Fiecare categorie conține întrebări mai ușoare și mai dificile, pentru ca jocul să fie plăcut și interesant pentru toată lumea.

Nu există o recomandare de vârstă din partea producătorilor sau a editurii, dar în principiu, jocurile se adresează copiilor cu vârste între 5 și 12 ani sau chiar mai mult, și necesită mai multă au mai puțină implicare din partea părinților, de la caz la caz.

Ce ne-a plăcut la aceste seturi:

  • Activitățile propuse acoperă nu doar vârste diferite, ci și preferințe, cunoștințe și abilități foarte diverse;
  • Este un excelent exercițiu de limba engleză, care poate fi interesant pentru orice nivel sau vârstă; nu vă grăbiți să le traduceți, să le explicați, lăsați-i pe copiii mai mari să se implice sau să se distreze și cu dicționarul;
  • Instrucțiunile sau întrebările sunt simplu și clar formulate, iar ideile de jocuri sunt foarte interesante și ușor de pus în aplicare;
  • Întrebările sunt simpatice și înveți multe lucruri noi;
  • Grafica prietenoasă și formatul practic, compact și comod; e adevărat, nu era rău să fi fost prinse între ele, dar și cutia își face bine treaba.

Sper că v-am trezit pofta de joc și curiozitatea și nu în ultimul rând, sper că aceste recomandări să vă fie de folos în vacanțele cu copiii!

Tot mai multe produse de la Usborne sunt disponibile în diferite librării, dar și online.

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.