Cartea săptămânii: O biblie, 7 +

În timpul plimbărilor prin librării am descoperit una dintre cele mai frumoase cărți pe care le-am văzut în ultimii ani. Și, pentru că depășisem deja bugetul alocat cadourilor, cartea neavând un preț tocmai mic (100 lei), am apelat la un prieten 🙂 – mătușa de serviciu i-a achiziționat copilului din dotare O biblie, scrisă de Philippe Lechermeier cu ilustrațiile minunate realizate de Rébecca Dautremer. Amândoi fiind deja cunoscuți la noi pentru Prințese date uitării sau necunoscute și Semințe de cabane.

o bibliePrima întâlnire cu ea a avut loc într-o seară în care, în timp ce îi citeam copilului cel mare dintr-o altă carte, Grădina de la miezul nopții, unul dintre personaje face o referire la Cain și Abel și copilul începe să mă întrebe despre ei, care e povestea lor. Moment prielnic să ”atacăm” noua membră a bibliotecii.

O biblie este ca o carte-roman, totodată este și un album de artă. Regăsim poveștile din Vechiul Testament care au inspirat toate artele lumii, adaptate. O biblie redă poveștile care fac parte din cultura noastră occidentală, care stau la baza marilor religii monoteiste. Cartea-obiect nu transmite un mesaj de credință ci, mai degrabă, un mesaj cultural. Este o carte minunată atât pentru credincioși cât și pentru cei necredincioși. Este o carte care îți îmbogățește cultura generală și care te ajută să înțelegi ce vrea să spună cineva când face referire la Cain și Abel, Noe, Exodul sau la David și Goliat.

Textele sunt redate în forme diverse: poezii, povești, piese de teatru. Desenele, asortate cu diversitatea stilurilor de scriere, sunt realizate în creion, tuș, pictură, imitații de fotografie etc. iar așezarea în pagină contribuie și ea la farmecul cărții.

Este magnifică, o carte pe care cu greu, și eu și copilul meu, când am revenit la ea, am lăsat-o din mână pentru a ne odihni. Deși diferă de la persoană la persoană, în funcție de interese, aș spune că este potrivită pentru persoane de peste 7 ani.

Această prezentare necesită JavaScript.

O carte care regret că nu a făcut parte din biblioteca copilăriei mele și care mă bucur că acum va face parte din biblioteca copilăriei lor.

O biblie – Philippe Lechermeier, ilustrații de Rebecca Dautremer, editura Vellant, București, 2017

 

erna

Rânduri împărtășite de Erna – spumoasă, tonică, mereu cu zâmbetul pe buze (chiar și în somn, cred eu) – are doi copii pe care îi expune celor mai diverse activități, în încercarea de a le găsi pe cele mai bune! Mereu critică atunci când vine vorba de calitatea produselor destinate copiilor, este pentru noi sursa de informații privind ultimele apariții în această zonă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.