Cronică de program: Da’ De Ce are literatura muzeu?

Chiar așa, de ce oare?– au prins rapid din zbor ideea cei doi balauri, încântați de propunerea de a descoperi la un program al asociației Da’ De Ce  Muzeul Național al Literaturii Române,  recent redeschis într-un sediu elegant, la doi pași de Calea Victoriei. Timp de o oră și jumătate, am vizitat muzeul, ne-am jucat cu rime și cuvinte, am citit, ne-am amuzat și am desenat, învățând altfel despre literatură decât la ora de CLR. 🙂

De altfel, scopul programului este de a-i împrieteni pe copii cu literatura prin joc, prin descoperire, prin exerciții creative, în atmosfera elegantă și modernă a muzeului.  În compania Alexandrei Cucu, zâmbitoare și calmă, cei mici au descoperit o parte dintre exponate și câteva repere din istoria literaturii. Copiii au fost atrași de scrisul de mână al diferiților autori, de fotografiile și obiectele care le-au aparținut; s-au prins în jocul alcătuirii unui poem dadaist, au cochetat cu absurdul prin jocuri și o poveste de Eugen Ionescu și au dat frâu liber imaginației în pictopoezii savuroase.

Noi am participat sâmbăta trecută la un program pentru copii de 8 -10 ani ; este bine de știut că aceste programe se desfășoară diferențiat, pe grupe de vârstă, pentru copii de la 4 la 12 ani. Ele se adresează atât familiilor, cât și claselor de școlari și preșcolari. Activitățile continuă în lunile noiembrie și decembrie, iar toate detaliile despre program și înscriere, le găsiți aici.

23155201_1974015645947651_2932127926571963507_o

Iată așadar 4 motive pentru care merită să ajungeți la acest program :

  • Veți descoperi noua versiune a Muzeului Literaturii, mai prietenoasă și cu înclinații către tehnologie ;
  • Veți descoperi latura jucăușă și amuzantă a literaturii, într-un program interactiv și creativ ;
  • Atmosfera relaxată, jocurile cu cuvintele și lectura în grup vor deschide apetitul pentru citit – noi am plecat de acolo direct la librărie !
  • Veți susține și veți încuraja inițiativa Muzeului de a oferi programe de calitate la un preț special (doar tariful de acces), grație parteneriatului realizat cu Asociația.

Am păstrat pentru final notele noastre,  dintre care cea mai mare este 5:

Atmosferă generală: 5

Interactivitate: 4

Accesibilitate: 5

Locație: 5

Preț: 5

Să vă fie de folos!

Despina

Un comentariu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.