Cronică: Copilăria lui Enescu, 4+

Clasic e fantastic și proiectele lor ”Copilăriile marilor compozitori” – destinat copiilor de 4-7 ani și ”Cum să înțelegem muzica” – adresat celor peste 7 ani – sunt deja …clasice în peisajul cultural bucureștean și în continuare fără (sau cu foarte puțină) concurență. Spectacolele din cadrul acestor două tipuri de programe continuă să fie inedite și – chiar dacă se joacă deja de câțiva ani (cele destinate copiilor mai mici) – extrem de utile și de binevenite.

Iată spre exemplu ce va avea de învățat copilul, și dvs. alături de el, dacă veți asista la piesa Copilăria lui Enescu, ce se joacă la teatrul Odeon:

  • gama DO și cum și-o imagina Enescu
  • valorile notelor muzicale
  • o definiție simplă a ritmului
  • numele satului în care s-a născut compozitorul George Enescu și cum îl alintau părinții săi
  • câteva informații de bază legate de copilăria lui (că a fost un copil precoce, că încă de la 4 ani cânta la vioară iar de la 7 ani a studiat la conservatorul de la Viena etc.)

Spun că le veți învăța pentru că șansele sunt mari, dat fiind că se stăruie destul de mult asupra acestor idei și, în mod ludic și interactiv, sala repetă pe rând toate noțiunile de mai sus și altele.

Spectacolul este destinat în principal celor care se află la primele contacte cu muzica dar și celor ce doresc să recapituleze anumite noțiuni (de exemplu, am aflat cu plăcere cât de multe noțiuni cunoaște băiatul meu de 8 ani care, e drept, de câteva luni, ia lecții de pian și, la fel de drept, a depășit grupul țintă al acestui spectacol…).

Reprezentația durează aproximativ 45 de minute și are toate ingredientele unui spectacol captivant pentru copii: repetiție, interactivitate, muzică, mișcare. Pentru noi nu a fost prima Copilărie de mare muzician la care am asistat și de aceea am fost foarte curioși să vedem ce vom învăța nou de la companionii noștri – șoriceii Sică și Rică, povestitorul Sol și pisica Lola.

Nu am fost dezamăgiți și am plecat de acolo cu aceiași stare de bine cu care plecăm de fiecare dată. Abia așteptăm alte spectacole, atât pentru cei mici cât și pentru cei mari.

Notele noastre, dintre care cea mai mare este 5, sunt:

Atmosferă generală: 5

Accesibilitate: 5

Interactivitate: 5

Preț: 5

Locație: 5

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.