Cronică de carte: Povestea unui omuleţ din clasa a IV a, de Judy Blume

Încep să apară cronicile de cărţi citite în vacanţă… Le mulţumim prietenilor noştri de la editura Arthur  şi  celor care se îngrijesc de colecţia Vlad şi Cartea cu Genius pentru această carte şi o lăsăm pe Thea, care tocmai a terminat clasa a IVa, să ne povestească impresiile ei.

Mi-a plăcut Povestea unui omuleţ din clasa a IV a pentru că este amuzantă şi pentru că, deşi se cheamă aşa, se povestesc mai mult întâmplări de acasă, nu de la şcoală. Cred că, în mare parte, întâmplările corespund cu realitatea, adică cu viaţa unui copil de clasa a IV a, nu sunt aşa… fantastice.

povestea-unui-omulet-din-clasa-a-iv-a-cartile-de-aur-ale-copilariei-cover_huge

Personajele principale sunt Peter, Colţunaş (fratele său) şi părinţii lor. În carte este mai mult vorba despre viaţa acestei familii, despre cum se înţeleg sau nu se înţeleg cei doi fraţi.

Colţunaş, fratele de 2 ani şi jumătate al lui Peter, mi se pare destul de enervant, dar şi amuzant prin ceea ce face. Seamănă destul de bine cu fratele meu, care nu e aşa de mic, dar unele lucruri seamănă… 🙂 Colţunaş face tot felul de prostii, mai mici sau mai mari; de exemplu, a încercat să zboare, a căzut şi a rămas fără dinţi; ştiu că e cam dureros, dar toată întâmplarea a fost povestită într-un mod amuzant. La fel a fost şi ultimul capitol (care mi-a plăcut cel mai mult), când băieţelul o înghite pe Picurici, broscuţa ţestoasă a lui Peter; până la urmă, totul se termină cu bine aproape pentru toată lumea, iar Peter primeşte un căţeluş, pe care îl numeşte Ţestosul.

Am aflat despre Judy Blume că trăieşte în SUA şi a scris multe cărţi pentru copii, amuzante şi inspirate din viaţa reală (uneori inspirate chiar de familia ei).

Cartea se găseşte în librării şi poate fi comandată şi on line.

Povestea unui omuleţ din clasa a IV a, de Judy Blume, Ilustraţii de Roy Doty, Bucureşti, Editura Arthur, 2016

Thea Roata MareÎi mulţumim Theei Saişuc (10 ani) pentru această cronică şi vă invităm să ne trimiteţi şi voi cronici scrise de copii. Alte articole scrise de sau împreună cu Thea Saişuc: Sfaturi pentru fetiţe, Cărţile cu vrăjitoare ale lui Jill Murphy, Cronică în trei despre Food Revolution DaySuper cronica noastră despre Super Coders, Aventurile unui fir de nisip

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.