Copiii recomandă: ”Minunea” – filmul, 9+

Fiindcă simțeam că nu am mai fost la un film de un an (ok, anul de-abia a început, dar tot de un an nu am mai fost la unul ) m-am hotărât să merg la ”Minunea”. Tocmai terminasem de citit cartea (despre care am văzut că s-a scris o cronică pe acest blog), așa că m-am gândit să merg. El s-a strecurat în topul ”celor mai bune filme văzute de mine”. Și a meritat!

În film e vorba despre Auggie (August) Pullman, un copil diform. Dar cu o inimă mare. El până în clasa a IV-a făcuse home-schooling, dar când vine vorba de începutul clasei a V-a, mama lui îi propune să meargă la o școală adevărată. El acceptă cu greu provocarea, dar până la urmă o începe. Directorul școlii Beecher (școala unde Auggie urma să studieze), Domnul Tushman, roagă trei dintre elevii clasei lui August să-i facă un tur al școlii cu câtva timp înainte de deschidere. Cei trei fac tot posibilul să nu-l jignească, dar…

La început, toată lumea reacționează la cum arată. Și fiindcă lui îi plăcea Star Wars (Războiul Stelelor) lumea își bate joc de el spunându-i că seamănă cu diverse personaje din el. De exemplu îi spuneau că are fața ca Dark Sidius (personaj din Star Wars ars pe față). O dată, când mânca, Julian, îi spuse că mestecă ca Sarlacc (monstru din Star Wars ep. 6) 😦 .

Într-un final se împrietenește cu Jack Will, un băiat pe care l-a ajutat la un test și cu Summer, o fată căruia i se face milă de el.

El are și o soră, Via (Olivia). Din punctul ei de vedere, mama ei își lăsase la o parte viața pentru fratele ei mai mic, Auggie. Și nici pentru ea nu mergeau prea bine zilele de liceu: prietena ei, Miranda, se schimbase. Nu mai voia să-și petreacă timpul cu ea. Dar ceea ce nu știa Via, era ce i se întâmplase Mirandei cu adevărat. Între timp, ea își găsește un iubit și se înscrie la cursul de teatru, unde primește rolul de dublură a Mirandei, care juca personajul principal. Fiindcă nu vrea ca toți colegii ei de la liceu să afle de Auggie, ea nu le spune părințiilor despre teatru. Când aceștia află, iese un mare scandal. Miranda află cine e dublura ei și îi cedează locul în ultima secundă.

La finalul școlii, clasa lui Auggie merge într-o tabără de vară unde niște băieți mai mari și o fată comentează și își bat joc de felul în care arată și se sfârșește cu bătaie.

Datorită acestui episod, Auggie devine popular și simpatizat de toți cei din școală, iar la ceremonia de absolvire, el primește premiul ”Beecher” 🙂 , și totul se termină cu bine, deși, filmul a fost foarte emoționant. Și e secret dacă am plâns sau nu. Din acest film am înțeles că trebuie să acorzi o șansă celor care nu s-au integrat și care sunt puțin mai diferiți (cum ar fi Auggie).

Recomand filmul copiilor mai mari de  nouă ani (9+), fiindcă e foarte emoționant, iar unii nu înțeleg așa bine că e doar un film, nu e realitate (decât destul de rar)… Filmul mi s-a părut mai bun decât cartea (și diferit de ea) deoarece a transmis un sentiment mai mare de bucurie la sfârșit sau poate pur și simplu mie îmi plac mai mult filmele decât cărțile.

ilinca cu Afro

Articol scris de Ilinca Neamu, 10 ani. Alte articole de-ale Ilincăi pe acest blog sunt: Povești de seară pentru fete rebele, Domnișoara Poimâine și joaca de-a timpul, Când dansezi, zbori?.

 

 

Minunea (Wonder) – 2017, regia Stephen Chobsky, după cartea omonimă de R.J. Palacio, 🙂 Actori: Auggie- Jacob Tremblay, Mama lui Auggie- Julia Roberts, Tatăl lui Auggie – Owen Wilson, Via (Olivia): Izabela Vidovic, Summer – Millie Davis, Jack – Noah Jupe

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.