Muzeul simțurilor – AFI Plaza Cotroceni

Deși este deja deschis de ceva vreme iar noi locuim relativ aproape, nu am ajuns decât acum, în vacanță, la Muzeul Simțurilor – The Museum of Senses deschis la mall-ul AFI Cotroceni.

Voi începe acest articol cu principala idee care cred că trebuie reținută pentru a avea o vizită plăcută la acest muzeu.

Nu vă propuneți să vizitați muzeul pentru a descoperi un adevărat muzeu al SIMȚURILOR. Veți fi dezamăgiți. Muzeul așa zis al simțurilor ar putea fi cel mai simplu și adevărat denumit Muzeul Iluziilor (optice). Dacă vă pregătiți să petreceți timp descoperind instalații poznașe care fentează ochiul și simțul echilibrului atunci veți fi ales locul potrivit; dacă însă doriți să aveți o vizită în care să fie stimulate toate simțurile, inclusiv auz, miros, pipăit, chiar și gust, atunci nu mergeți în locul potrivit.

Odată enunțată această concluzie continui prin a spune că nu, aceasta nu este o cronică negativă, este o cronică pozitivă a unui spațiu cu un nume care poate crea așteptări false (…fiind vorba de fapt de o franciză, The Museum of Senses existând sub această denumire și în alte țări). Așadar, ce ne-a plăcut:

muzeul simturillor 3

  • instalațiile; de la faimoasa încăpere în care într-un colț pari mic iar în alta un uriaș, până la camera celor 1000 de oglinzi în care persoanele sunt replicate la nesfârșit.
  • varietatea de astfel de instalații
  • personalul prietenos (atât în cadrul muzeului cât și la telefon)
  • faptul că nimeni nu ne zorea de la spate și puteam rămâne cât voiam, unde voiam
  • magazinul muzelui, mic dar dotat cu joculețe de perspicacitate și logică (se putea, touși, să fie mai mare)
  • faptul că începând cu vizitatorii de 5 ani (de altfel, vârsta minimă de acces) până la cei în vârstă fiecare se simte bine și găsește ceva de făcut

Ce ne-ar fi plăcut:

  • ca prețul să fie mai mic! Doi adulți și un copil am plătit în total 90 de lei pentru o experiență de jumătate de oră, perioadă în care ne-am oprit în toate camerele și la toate instalațiile, am făcut poze etc, mai puțin la lucrările din gama ”Magic eye – 3D” (lucrările pe care trebuie să le privești pentru o perioadă mai lungă de timp, fix, pentru a vedea în spatele desenului o altă imagine). Înțeleg că e nevoie de o plată a chiriei etc. …totuși mi se pare un preț mare pentru destul de puține încăperi de vizitat
  • ca toate instalațiile să funcționeze. Cel puțin una era defectă, la momentul vizitei noastre
  • ca unele instalații să fie mai bine întreținute și mai dichisite; mă refer în special la cea în care capul vizitatorului poate deveni prânzul unui canibal… efectul ar putea fi mult mai evident și mai mare dacă pe farfurie s-ar afla și alte legume, fructe etc.

Ne-a plăcut ce am văzut și ne propunem să mai mergem și cu băiatul nostru cel mare, avantajul fiind că pentru familii există un preț fix de 90 de lei. Acum că știm la ce să NU ne așteptăm, cred că ne vom bucura mai mult de instalații. O recomandare venită din partea personalului, care v-am zis deja că este foarte prietenos: preferabil este să nu mergeți în weekend și la ore ”normale” de vizitare, riscați să stați la coadă. Noi am mers într-o zi din timpul săptămânii, undeva pe la ora 19.00 și nu am așteptat deloc.

Cu drag,

Roata Mare

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.