Idei de cadou de Moșu’

Ne-am găndit că este posibil să vă prindă bine niște idei de cadouri pentru copii care pot veni în pregătirea sărbătorilor sau chiar sub brăduț, așadar am strâns câteva păreri de la prietenii noștri și vi le împărtășim mai jos:

Cărți pentru copii

  • Pentru copiii peste 2 ani – În căutarea zilei de ieri, Alison Jay, Ed. Cartemma, 2018

Este o carte cu ilustrații fabuloase, prin care te poți „plimba” fără griji. Povestea este foarte frumoasa, despre prezent și bucuria lui :).

  • pentru copiii peste 4 ani – Willie fulg de nea, de Jacqueline Briggs Martin, Ed. Frontiera, 2016

Cartea spune povestea lui Wilson Bentley, primul fotograf al fulgilor de zăpadă. 
O poveste fascinanta despre pasiune și perseverență. Băieții mei au fost cuceriți de Willie și abia așteaptă să ningă sa studieze și ei fulgii de nea 🙂

Despre această carte am scris și noi, cu drag, o cronică.

  • Pentru copiii peste 7 ani, colecția de cărți ”Copiii din lumea noastră” a editurii Cartemma cuprinde cărți cu subiecte foarte sensibile și actuale: Sărăcia și foametea, Refugiații și emigranții, Rasismul și intoleranța, Conflictele globale
  • Pentru copii de toate vârstele, minunata carte Crăciunul, de Mihai Aldașin, ed. Frontiera, 2017

Jocuri pentru copii:

  • DIXIT. Vârsta recomandată de producători este 8-99 ani. In Dixit, fiecare jucător la rândul său va fi povestitorul. El primește o singură carte, iar ceilalți jucători primesc șase cărți. Povestitorul spune o frază sau un cuvânt în legătură cu imaginea de pe cartea lui de joc, apoi fiecare jucător alege una din cărțile lui pentru a licita. Se dezvăluie toate cărțile și fiecare jucător trebuie să ghicească imaginea povestitorului.”

Noi suntem o familie numeroasă (2 adulți și 4 copii cu vârste cuprinse între 8 luni și 8 ani) și ne jucăm adesea împreună. Este jocul nostru preferat 🙂 . Am fost uimiți cu câtă acuratețe a ghicit cărțile povestitorilor fiica noastră de 3 ani. Am fost încântați peste măsură de alegerile pe care le-au făcut copiii noștri. DIXIT este mai mult decât un joc. Este cadoul perfect pentru că oferă timp de calitate împreună și posibilitatea de a ne cunoaște mai bine, atât pe noi înșine, cât și pe ceilalți.

  • ZARURILE CU POVEȘTI sau Story cubes, despre care am scris și noi sunt ideale pentru zile reci care ne ți în casă; zarurile au imprimate pe fiecare față câte o imagine sau simbol și fiecare jucător trebuie, pe rând, să facă o poveste care să înglobeze toate imaginile. Sunt variante de joc cu 3, 9 sau chiar 25 de zaruri deci voi alegeți complexitatea poveștii. Sunt potrivite pentru toate vârstele și ideale pentru întreaga familie.

Sperăm să vă ajute aceste recomandări și dacă aveți și voi sugestii vă așteptăm să ni le scrieți iar noi le vom adăuga acestei postări. 

Cu drag, Roata Mare
Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.