Nu știu dacă mai este vreun joc care să mă fi convins să îl cumpăr atât de repede ca și Zarurile cu povești sau, în varianta lor engleză – Story Cubes. Cred că pentru copiii începând de la 3-4 ani sunt un joc perfect pentru că dezvoltă creativitatea, atenția, imaginația și în plus poate fi jucat de oricâte persoane, aflate la orice vârstă.
Pe scurt, este vorba de niște zaruri ce se găsesc de cumpărat în variante de câte 3, 9 sau mai multe și care pe fiecare față au inscripționat câte un desen, o pictogramă. Există Story Cubes clasice – cu desene de toate felurile, sau Story Cubes cu tematică: preistorie, sport, voiaj, medicină etc.
Odată zarurile dorite achiziționate, regulile sunt simple: se aruncă zarurile iar cel care le-a aruncat trebuie să spună o poveste pornind de la pictograme, în orice ordine doresc ei sau într-una prestabilită.
Cea de mai sus este unica regulă (să inventăm povești!) însă modalitățile de joc sunt infinite. De exemplu, eu am luat primele zaruri de acest fel când copilul meu cel mare avea trei ani astfel încât pentru început nu am făcut decât să privim fiecare zar și să vedem ce este desenat pe ele; apoi, am făcut câte o propoziție simplă, ulterior compusă cu ceea ce ne inspira pictograma respectivă. Pe măsură ce timpul a trecut, am complicat jocul pentru a ajunge în final la regula jocului și la a achiziționa alte zaruri (inițial luasem doar trei cu tematica preistoriei).
Acum jucăm în familie! Dezvoltăm vocabularul, imaginația, râdem de scornelile fiecăruia, le jucăm în mașină, la masă, în pat, când așteptăm sau înainte de culcare etc. Este unul din jocurile preferate.
Ele se găsesc în varianta Rory’s Story Cubes în foarte multe librării sau în varianta Zarurile cu povești – mai accesibilă ca preț probabil, în multe hipermarketuri care au și raion de jucării.
Le recomandăm drept obligatorii!
[…] CU POVEȘTI sau Story cubes, despre care am scris și noi sunt ideale pentru zile reci care ne ți în casă; zarurile au imprimate pe fiecare față câte o […]
ApreciazăApreciază