Cartea pentru copii a săptămânii: Jocurile „Uite-așa!” pentru 1 – 4 ani

Am descoperit cărțile Luciei Muntean când primul meu născut avea în jur de un an. Prima achiziționată, despre care vă voi vorbi în continuare, a fost Jocurile „Uite-așa!”.

DSCF4093Această cărticică este o colecție de poezii ce dezvoltă capacitatea de comunicare a celor mici și se află acum la a doua ediție. Cu toate că ea este recomandată copiilor peste trei ani, eu am folosit-o cu foarte mare succes cu copiii mei de un an pentru că având poezioare ușoare (Cum îmi spăl eu obrăjorii/ Uite-așa!, Cum îmi frec eu dințișorii/Uite-așa! etc. ) și desene explicite cu diferite acțiuni cotidiene, mi-a permis să le folosesc cu cei mici pentru a-i învăța diverse mișcări și acțiuni.

Uneori îmi puneam piticul în poală și – cu cartea în față – priveam imaginile și puneam mânuțele în modul arătat în carte, alteori stăteam amândoi față în față și făceam eu mișcările iar el se uita când la mine, când în carte; în scurt timp le făceam în tandem!

Jocurile uite-asa 1 CollageUn punct tare al acestei cărți este faptul că îmbină observația (auzul și văzul) cu mișcarea astfel încât lectura ei poate fi un frumos joc mimico-gestual sau chiar un joc cu sărituri, piruete și dansuri și un moment de apropiere între copil și cel care are grijă de el.

De asemenea, interesantă și utilă este și Pagina părintelui, prezentă în multe dintre cărțile Luciei Muntean (poate în toate, nu știu, nu le-am cumpărat chiar pe toate!), practic un mini manual de instrucțiuni de folosire a cărții, scris de autoare, de profesie educator.

Jocurile uite-asa 2 CollageDesenele sunt clare, mari (semnate de Livia Coloji), textele sunt scurte și ușor de înțeles de cei mici pentru că folosesc cuvinte simple și se referă la activități din viața de zi cu zi, a noastră și chiar a copilului. Cu puțină imaginație puteți imagina și o scurtă linie melodică ce să însoțească mișcările.

Așadar, recomandăm această carte copiilor de 1 – 4 ani (cu toate că pe siteul autoarei ea este încadrată la vârsta 3+ !; jocurile sporesc ușor în complexitate pe parcursul cărții deci sunt potrivite atât celor mici-mici cât și celor mai mărișori.).

Joacă plăcută și educativă, vă dorim!

Jocurile „Uite-așa!”, autor Lucia Muntean, ediția a doua, 2011, editura Lucia Muntean

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.