Activitățile copiilor pentru săptămâna ce vine: 30 august – 6 septembrie

Pe ultima sută de metri de vacanță copiii se mai pot relaxa făcând unele din activitățile pe care le-am selectat cu drag pentru ei. Iată-le:

Pentru copii de 1-6 ani:

  • Tăpușele: 5 septembrie, atelier senzorial „Mica-Marea semincioară”, spectacol pentru copii de 1-3 ani
  • aceeași Asociație s-a gîndit și la copiii mai mari (1 – 6 ani) și a pregătit spectacolul – atelier „Peștele Curcubeu” pentru 30 august și 6 septembrie. Vă înscrieți la adresele: rusunicoleta3@gmail.com și tapusele@gmail.com sau la numărul de telefon 0747 702 284.

Cum ni s-au părut nouă Tăpușele aflați aiciactivitati roata mare 2

Pentru copii de 4 – 14 ani:

  • Eematico organizează pe parcursul zilei de 1 septembrie excursia „Exploratorii – o excursie în care învățăm outside the box”. Sună foarte interesant: copiii de 4 – 12 ani vor merge cu trenul la munte, vor învăța tehnici de supraviețuire și orientare, vor face drumeții la Sfinxul și Babele. Băiatul meu a mai fost deja la activități ale Eematico și a fost încântat; părerea de adult o găsiți aici; tot el a fost și într-o excursie cu ei iar acum când l-am întrebat dacă vrea să meargă cu trenul la munte mi-a zis: Uau, da! atâta timp cât nu mergem în Egipt. (adică la Sfinxul de acolo).
  • Tot Eematico va construi avioane în timpul săptămânii la Maker Exploratorium. Invitați sunt copiii de 4 – 6 și 7 – 14 ani. Mai multe informații pe site și pe pagina de Facebook.

Pentru copii de 7 – 12 ani:

  • Atelier de pictură la Clubul Meu – Ateliere Recreative Tei, miercurea de la orele 18.30 – 20.00 pentru copiii de 7 – 12 ani.
  • Același Clubul meu – Ateliere Recreative Tei organizează seri de Șah pentru copii de la 7 ani. În fiecare marți de la ora 18.30. Deşi la aceste ateliere vârsta minimă de participare este de 5 ani şi jumătate, este bine ca micuţii să ştie deja să joace. Vestea bună este că după începerea şcolii, cel mai probabil de la 1 octombrie, în fiecare sâmbătă dimineaţa se va organiza un atelier pentru micii şahişti – unde li se va explica pas cu pas ce au de făcut… dar asupra acestui aspect vom reveni cu alte ocazii.

La aceste Ateliere echipa noastră nu a mai participat dar s-ar zvoni că sunt bune, astfel încât vă invităm să ne spuneți cum vi s-au părut. Cu siguranță vom merge și noi pentru a vă spune părerea noastră. Mai multe informații despre înscrierea la atelierele desfășurate de Clubul Meu găsiți pe pagina lor de Facebook.

Pentru toate vârstele:

  • Moara de hârtie din localitatea Comana invită părinţii şi copiii la o vizită a atelierului de hârtie pe data de 30 august (duminică), cu demonstraţie de confecţionare a hârtiei manuale. Chiar dacă este adresat tuturor şi nu există o departajare pe vârste, ieşirea din Bucureşti şi ocazia de a petrece o zi în familie, în natură, învăţând lucruri noi, poate fi o idee bună. Detalii aici.

recomandari activitati copii 7Ultimele dar nu cele din urmă sunt muzeele, prietenele noastre.

Muzeul Antipa intră în ultima săptămână a școlii de vară cu discuții despre conservarea plantelor (Herbarul) și ateliere de desen și pictură (ArtAntipa). Last but not least! Pe 4 septembrie copiii de 6 – 12 ani sunt invitați să…doarmă la muzeu, înconjurați de cele mai mari mamifere care au existat vreodată! Grăbiți-vă să vă înscrieți!

Ne revedem săptămâna viitoare, același loc, aceeași oră, cu noi recomandări de activități pentru copiii din București (și calitatea acestora).

Pe curând!

Cu drag, Roata Mare

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.