În acest weekend – 19-20 septembrie – ieșiți la plimbare! Pe lângă faptul că sunt Zilele europene ale patrimoniului și multe muzee organizează activități și au intrarea gratuită, aproape în fiecare parc mare din oraș se întâmplă câte ceva interesant pentru voi și pentru copii. Cât despre săptămâna ce urmează, iată selecția noastră:
Începem cu ce se întâmplă în acest weekend în parcuri, muzee, teatre:
- multe activități și piese de teatru puse în scenă pentru copii de Teatrul MASCA (acces gratuit), Ion Creangă, Elisabeta, Godot Cafe Teatru. Spațiile de desfășurare variază între parcuri și săli de spectacol. Informații se găsesc pe siteurile teatrelor, incluse pentru voi aici (click pe teatrul care vă interesează)
- muzee: expoziții interesante pentru copii (dar nu concepute special pentru ei) la Muzeul Curtea Veche, Muzeul Național de Istorie al României, Muzeul Național al Țăranului Român – RuralFest 2015
- în parcurile Herăstrău și Grădina Icoanei evenimentele Roaba de Cultură respectiv Grădina cu artiști. Participare gratuită.
- Festivalul internațional de muzică clasică George Enescu se încheie pe 20 septembrie astfel încât pe ultima sută de metri puteți audia concertele în aer liber din Piața Ateneului. Acces gratuit.
Iar acum recomandările săptămânii ce urmează.
Pentru copii de 1-4 ani:
- ArtelierD propune copiilor de 3 – 5 ani o Grădină de artă în care se vor întâlni, timp de două ore pe 25 septembrie, cu Veverițele din nuc. De la ora 17:00. Pentru informații și înscrieri consultați blogul ArtelieruluiD.
- Tăpușele organizează ateliere pentru copiii de 1 – 6 ani în zilele de 26 și 27 septembrie. Pentru toate atelierele Tăpușele vă înscrieți și aflați mai multe pe siteul lor și la adresele: rusunicoleta3@gmail.com și tapusele@gmail.com sau la numărul de telefon 0747 702 284.
- Mozartinno, 25 septembrie, ora 18.30, pentru copii de 2 – 4 ani, curs de iniţiere în muzică Joaca de-a muzica. Informaţii aici.
- CNDB – cursuri de dans contemporan pentru copii. Informaţii mai jos.
- Opera Comică pentru copii prezintă, opera Munchausen – stăpânul minciunilor, dedicat copiilor peste 5 ani ( și sub 5 ani dacă credeți că au răbdarea necesară). Dacă vă interesează grăbiți-vă să prindeți locuri. Despre cum ni s-au părut alte reprezentații de-ale lor, aici.
- Școala de Arte și Maniere organizează începând de vineri, 25 septembrie, pentru copiii de 4 – 6 ani cursul Primii pași în artă; Primii pași în actorie se fac pentru copiii de 4 – 6 începând din 26 septembrie iar Miraculosul cer înstelat este prezentat într-un atelier de astronomie pentru copiii de 8 – 13 ani începând cu aceeaşi dată.
- Eematico – educaţie bazată pe experiement sau bricolaj with a twist, săptămânal o temă nouă pentru copiii de 4 – 6 şi 7 – 14 ani la Maker Exploratorium. Informaţii aici iar cum ni s-au părut nouă aici.
- CNDB – Centrul Naţional al Dansului Bucureşti a lansat deja, în luna septembrie, Studioul de Dans Contemporan CNDB într- un nou format care cuprinde şi cursuri de dans contemporan pentru copii. Acestea sunt organizate pe grupe de vârstă 3 – 5, 6 – 8, 9 – 11 ani şi sunt susţinute de Smaranda Găbudeanu & George Turliu, Catrinel Catana, Mihaela Zamfirescu. Folosind jocul ca mijloc de învăţare, cursurile sunt recreative şi îşi propun, printre altele, să stimuleze imaginaţia şi simţul artistic al copiilor. Informaţii pe site.
- NARATIV – Festival de lectură pentru copii de 5 – 14 ani. Toată săptămâna ce vine, program interesant împărţit pe grupe de vârstă, de la Rime şi ghicitori la 5 – 7 ani la Teatrul cititorilor pentru 9 – 14 ani. Participare gratuită dar numai pe bază de înscriere. Informaţii şi altele aici.
- Green Bee – educaţie ecologică prin vizitarea navei spaţiale Green Bee aterizată în Parcul Tineretului. Pentru copii de 6 – 14 ani, gratuit dar pe bază de înscriere, în fiecare zi a săptămânii. Informaţii şi înscrieri, aici.
Pentru copii de 8 – 12 ani:
- Asociaţia Da’DeCe în colaborare cu Asociaţia De-a Arhitectura organizează în cadrul proiectului Da’DeCe Calea Victoriei ateliere pentru copiii de la 8 la 12 ani, sub formă de trasee urmate de ateliere de construire a unei machete de mari dimensiuni care să reproducă Calea Victoriei din prezent cu câteva inserții propuse de copii. Macheta va fi expusă ulterior iar atelierele durează trei ore, se desfăşoară sâmbăta şi duminica şi încep în acest weekend, pe 19 septembrie, participarea este gratuită însă înscrierea este obligatorie.
- Academia Motanov începe pe 26 septembrie două ateliere foarte interesante, unul de scriere creativă (coordonat de scriitoarea Adina Rosetti) pentru copii de 10-16 ani și altul de desen pentru copii de la 7 ani în sus. Vom vizita și noi curând motanul Mov și atelierele sale și vă vom povesti pe îndelete cum ni s-a părut. Până atunci puteți afla mai multe informații pe site și nu uitați că așteptăm părerile voastre.
- CNDB – cursuri de dans contemporan pentru copii, informaţii mai sus.
- NARATIV – Festival de lectură pentru copii, informaţii mai sus.
- Green Bee – educaţie ecologică pentru copii, informaţii mai sus.
Ne revedem săptămâna viitoare, același loc, aceeași oră, cu noi recomandări de activități pentru copiii din București (și calitatea acestora). Dacă ajungeţi la vreuna din activităţile de mai sus neapărat spuneţi-ne cum a fost!!!
Pe curând!
Cu drag, Roata Mare