Activități educative pentru copii în weekendul 2 – 4 octombrie 2015

Evenimentul probabil cel mai important al acestei perioade este Festivalul Internațional de Teatru pentu Copii. Se desfășoară în perioada 3 – 10 octombrie iar Roata Mare vă recomandă să mergeți la cît mai multe spectacole, dacă mai prindeți bilete, unele piese sunt de-a dreptul minunate. Recomandăm trupele de teatru din țară și străinătate, pe cele din București veți avea probabil ocazia să le vedeți ulterior.FITC Bucuresti

Un prieten al Roții Mari a făcut recomandări pe care vi le împărtășim: Spot – La Barracca – Testoni ragazzi pentru copii 1 – 4 ani,  Duet – Teatro Provo pentru copii 1 – 4 ani, Opera frigorifică – Antonio Panzuto pentru copii de 6 – 12 ani, Culori – Dansmakers Amsterdam pentru copii 2 – 6 ani,  Am un punct în palmă – TAM Teatromusica pentru 3 – 6 ani, Teatru mărunțel – Orna Porat Children and Youth Theatre pentru copii 1 – 3 ani. Desigur, puteți alege și după gustul și dorințele proprii, șansele să vedeți ceva de calitate sunt mari. Tocmai de aceea, biletele se epuizează foarte repede deci nu lăsați totul pe ultimul moment.

  • animest 2015Un alt festival care are loc în acest sfârșit de săptămână este Anim’est care are și secțiunea de filme pentru copii, pe nume Minimest ce se va desfășura la Cinema Elvira Popescu. De vineri până duminică, în cele două weekenduri ale festivalului (2-5 și 9-11 octombrie) cei mai mici fani ai animației au ocazia de a viziona filme îndrăgite și premiate în toată lumea.
  • Asociaţia Da’DeCe în colaborare cu Asociaţia De-a Arhitectura organizează în cadrul proiectului Da’DeCe Calea Victoriei ateliere pentru copiii de la 8 la 12 ani, sub formă de trasee urmate de ateliere de construire a unei machete de mari dimensiuni care să reproducă Calea Victoriei din prezent cu câteva inserții propuse de copii. Macheta va fi expusă ulterior iar atelierele durează trei ore, se desfăşoară vineri 2 și sâmbătă 3 octombrie, participarea este gratuită însă înscrierea este obligatorie. Roata Mare cunoaşte şi apreciază de multă vreme activităţile acestor Asociaţii şi le recomandă cu căldură.
  • Green Bee – educaţie ecologică prin vizitarea navei spaţiale Green Bee aterizată în Parcul Tineretului. Pentru copii de 6 – 14 ani, gratuit dar pe bază de înscriere, în fiecare zi a săptămânii. Informaţii şi înscrieri, aici.
  • Orășelul cunoașterii îi așteaptă pe copiii peste 4 ani, duminică 4 octombrie la un atelier la care veți afla răspunsuri prin experimente la întrebările: La care pol e mai frig ? Polii pamantului sunt acelasi lucru cu polii magnetilor? Exista vreo legatura intre ei? Ce sunt magnetii si de ce atrag? Cum actioneaza? Se poate transmite magnetismul? De ce depinde forta unui magnet? Atelierul durează de o ora, participarea se face prin inscriere telefonica la numarul 0723390449 sau prin e-mail la contact@oraselulcunoasterii.ro. Costul unui atelier este de 25 de lei. Cum ni s-au părut nouă alte ateliere realizate de Orășelul cunoașterii aflați aici.
  • Studio Creativ - Cum se fac cartile atelierLa Studio Creativ copiii de 6 – 14 ani fac cărți! În primele trei weekenduri din luna octombrie ei învață Cum se fac cărțile, creând efectiv de la A la Z o carte la care și părinții partcipă în faza finală, de legare. Rezultatele sunt cărțile adevărate în ediție limitată făcute de ficare copil în parte pe care le puteți lua cu voi acasă.
  • Sunt noi pe piață deci entuziaști și deschiși la sugestii: Toamna în igloo, activități educative de toate felurile pentru copii de 1 – 12 ani, de la Ikebana la Lego. Informații aici iar dacă mergeți să ne spuneți cum a fost.

Ne revedem luni, același loc, aceeași oră, cu noi recomandări de activități pentru copiii din București (și calitatea acestora) pentru săptămâna ce începe. Dacă ajungeţi la vreuna din activităţile de mai sus neapărat să ne povestiți!!!

Pe curând!

Cu drag, Roata Mare

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.