Poveștile părinților: Despre educația timpurie și Clever Children

”Poveștile părinților” se îmbogățesc cu relatarea unei mămici blogger-ițe privind educația timpurie și franciza Clever Children.

Dacă din greșeală cineva își aruncă în trecere un ochi peste laptopul meu, va găsi zeci de ferestre deschise cu „chestii” legate de copii. De la hăinuțe, jucării, jocuri, până la cărți, activități grupate pe vârste, interes, toate însă având cumva un numitor comun: educația timpurie.

Da, pot spune că mă consider un susținător înfocat al educației timpurii, ba chiar și al celei complementare mai târziu. Studiile din ultimii ani au evidenţiat faptul că aceasta este extrem de valoroasă pentru dezvoltarea capacităţilor individuale şi a comportamentelor sociale ale copiilor preşcolari.

Conform cercetărilor din domeniu, investiţia în acest tip de educație este cea mai rentabilă datorită faptului că favorizează şi valorifică oportunităţile de învăţare de mai târziu.

…Iar eu cred cu tărie că o bază bine fundamentată este drumul cel mai sigur către o educație de calitate.

Asta nu înseamnă că susțin suprasolicitarea copiilor sau forțarea lor de a urma opționale impuse de părinți doar pentru că se poartă, pentru că și colegii, prietenii sau vecinul fac la fel cu copilul lor sau pentru a-l ține ocupat și departe de casă cât mai mult timp. No way!

Din contră, sunt de părere că cel mai important este timpul de calitate petrecut cu familia înainte de orice altceva însă în egală măsură cred că și activitățile extra pe care copilul ALEGE și nu i se impun a le urma, sunt importante în evoluția lui de mai tarziu. Personal îndrăznesc să cred că potențialul copiilor nu stă în competiția falsă cu ceilalți copii ci în a descoperi ce li se potrivește cu adevărat să facă, să îi completeze și să îi caracterizeze mai târziu ca și OAMENI.

De curând am descoperit și forma în care cei mici sunt stimulați intelectual…prin joc! Știu, nu e o surpriză, nu am inventat roata, însă am aflat despre cursurile interactive de dezvoltare personală pentru copii pe care le consider necesare în momentul de față într-o societate în continuă schimbare, ce pe zi ce trece își îmbunătățeste portofoliul educațional. Cred că și cei mici trebuie să facă asta, evident într-o manieră adaptată vârstei lor, pentru a putea ajunge să ALEAGĂ și nu să li se impună ce să facă în viitor.

In acest context, Clever Children este de departe o opțiune autentică de astfel de cursuri dedicate copiilor. De la module de gândire creativă, bune maniere și până la cele de oratorie și programare neurolingvistică, toate duc către un copil pregătit la standardele cerute de actualitatea educațională din zilele noastre. În București Clever Children există din anul 2008 și are o gamă vastă de programe, pentru mai multe grupe de vârstă, dedicate atât preșcolarilor cât si școlarilor.

În țara noastră acestea au fost foarte bine primite, atât de către părinți cât și de către copii mai ales, care prin joc învață să aibă o stimă de sine conștientă și controlată. Cursurile oferite de această primă franciză românească de training pentru copii, ajunge – din ianuarie 2016 – și la Galați, pe lângă toate celelalte 12 centre din țară și încă 2 în afara granițelor.

Cu alte cuvinte, educația timpurie face un popas și la Galați, iar eu sunt de-a dreptul încântată pentru că astfel de inițiative educative iau naștere și în orașul de la Dunăre 😉 .

 

regina mamaRegina mamă s-a născut într-o frumoasă zi cu soare și cu două dimineți, odată cu metamorfozarea REGINEI în MĂMICĂ!!! Și nu orice mămică ci una cât se poate de speciala…de gemeni:)
Mă declar cea mai mare admiratoare a mirificelor Sărbatori de Iarnă, pe care le aștept cu sufletul la gură toooooot anul! Cred în Moș Crăciun cu ardoare și în spiritul magic al colindelor.
In fiecare zi „roiesc” în jurul căminului prietenos ce l-am creat, ceea ce mă asemuiește tot mai mult cu regina mamă a hărnicuțelor albine:).
Așa după cum fac și acasă mi-am propus și aici, online, să creez în juru-mi o comunitate gata să învețe și să împartă cu ceilalți experiențe din viața de zi cu zi.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.