Cronică: De-a Micul Prinț, teatrul Ion Creangă

Spectacolul De-a Micul Prinț al Teatrului Ion Creangă își propune introducerea copiilor în universul Micului Prinț. Atenție, nu este o piesă ce dorește să explice copiilor toate subtilitățile faimoasei cărți a lui Antoine de Saint-Exupery, nu; este o piesă în care creativitatea, sensibilitatea și un act actoricesc de calitate se întâlnesc pentru a explora în joacă celebrul text, într-o cheie jucăușă și adaptată copiilor cu vârsta de până în 7 ani.

Am mers la această piesă cu așteptări destul de mari și curioși să ne întâlnim cu oaia, vulpea și șarpele și să ne reamintim o parte din întâmplările Micului Prinț. Așteptările ne-au fost împlinite întru totul.

Recuzita este foarte ingenioasă, toate decorurile prin care trece Micul Prinț în călătoria lui pentru a-și găsi un prieten sunt refăcute, simplu și ingenios, din cuburi re-ordonate mereu pentru o nouă poveste: la început este joaca unor copii, apoi asteroidul B612, apoi planeta împăratului, a înfumuratului, a omului de afaceri, a geografului, apoi Pământul. Cu prilejul fiecărei călătorii actorii râd, cântă și interacționează cu cei mici așezați pe pernuțe nu departe de ei.

de-a micul print Collage

Cele două actrițe – noi am văzut reprezentația în formula Carmen Palcu Adam (toate personajele pe care Micul Prinț le întâlnește în călătoria sa) și Ruxandra Coman (Micul Prinț) – au reușit să transmită natural emoție și gingășie audienței, au avut – în gesturi și mimică – inocența tipică copilăriei fără însă a deveni forțată sau ostentativă.

Muzica a fost live, George Popescu ne-a așteptat cu interpretări la chitară rece încă de la intrarea în sală și ne-a însoțit pe toată perioada spectacolului. Acest lucru a fost un semn bun de la început.

La final (după aproximativ 40 minute), copiii au avut parte de o mică sesiune de joacă și interacțiune, mai mult decât se obișnuiește după astfel de reprezentații: au fost poftiți să se exploreze cuburile din recuzită, să zboare cu parașuta :), să învețe unul din cântecele interpretate în timpul spectacolului și să se joace în cerc iar cele două actrițe i-au însoțit până la final.

de-a micul prin roata mare Collage

Un spectacol fin și rafinat, în regia Ioanei Petre, pentru care spunem: Da! Da! și iar Da! mergeți să îl vedeți.

Notele noastre, dintre care cea mai mare este 5:

Atmosferă generală: 5

Interactivitate: 5

Accesibilitate: 5

Locație: 5 (cu mențiunea că se joacă în diverse locuri, noi am fost la Centrul Național al Dansului)

Preț: 5 (aprox 26 lei pentru 1 părinte + 1 copil)

6 comentarii

  1. Romanul lui Antoine de Saint-Exupery nu este scris pentru copii de până la 7 ani. Spectacolul nu are nimic de-a face cu mesajul cărţii.

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.