Jocuri pentru copii isteți: Globe Whizz, 6+

Jocul Globe Whizz a ajuns la noi în casă când băiatul meu cel mare a împlinit 6 ani; am încercat să ne jucăm atunci însă nu am avut mare succes așa că am reluat acum, când se apropie de 7 ani. A fost o după-masă interesantă și educativă pentru amândoi, am aflat chiar și eu lucruri noi (de exemplu că cea mai mare salamandră trăiește în China).

Globe Whizz este un joc didactic, cu un accent vizibil pe învățare și verificare a cunoștințelor generale. Principiul este simplu: pot juca între 2 și 6 jucători care trebuie să parcurgă o tablă de joc. Se aruncă cu zarul dar se merge mai departe dacă participantul reușește să răspundă corect la o întrebare; pentru fiecare număr de pe zar există o categorie de carduri cu întrebări, în total 6 tipuri de carduri: pentru nr 1 sunt carduri cu întrebări Adevărat sau fals, pentru nr 2 – Alege!, pentru nr 3 – Completează! și așa mai departe. Răspunsurile se află pe spatele cardului, acolo unde este cazul, iar în ajutor vine și un mic glob pământesc care poate fi folosit pentru a răspunde unor întrebări legate de geografie: Care este cel mai mare ocean, Oceanul Atlantic sau Pacific? Ce țară din Africa are un nume care începe cu Z și se termină cu e? Etc.

Ne-a plăcut acest joc pentru că:

  • este o ocazie de lucru împreună
  • regulile jocului sunt ușoare
  • este un prilej de lectură pentru jucătorul școlar de clasa I
  • este un punct de pornire pentru muuulte alte discuții decât cele aflate pe carduri

Noi de exemplu am vorbit despre ce înseamnă cultură generală, la ce folosesc globurile pământești și de ce se fac de diverse dimensiuni (văzuserăm de curând un glob pământesc foarte mare la Muzeul Hărților), despre nume de exploratori (fiecare jucător își alege un pion cu nume de explorator: Amundsen, Columb etc) și cu ce se ocupau ei, am făcut diverse asocieri și trimiteri, etc.

Uite mama, pe Amundsen îl cheamă Roald, ca și pe Roald Dahl care a scris Marele Uriaș Prietenos!

  • am învățat fără a fi la școală și nici în bancă

Așadar Globe Whizz este un joc didactic, pentru școlărei și părinții lor, care promite învățare și timp frumos petrecut împreună. Se găsește de cumpărat în diverse locuri care au zonă de jucării, inclusiv online și în hiper-marketurile consacrate din întreaga noastră țărișoară.

globe-whizz-collage-roata-mare

Globe Whizz, producător D-Toys, pentru copii peste 6 ani

 

 

 

 

3 comentarii

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.