Cronică: activități pentru copii până în 5 ani la Lumea lui Momo

Lumea lui Momo este un centru de educație alternativă pe care îl cunoaștem și îl recomandăm de ceva vreme și la care am revenit sâmbătă pentru a face Momocenici (Mucenici copți, făcuți după o rețetă diferită de cea tradițională).

Activitatea de făcut Momocenici a fost compusă din două părți: cea de modelare și pregătire pentru copt a aluatului deja dospit și cea de așteptare a rumenirii lor, timp în care copiii s-au jucat sau au ascultat o poveste. Activitatea a durat ceva mai mult de o oră (a ținut de coacerea bunătățurilor) și a fost destinată copiilor de 2 ani jumate – 5 ani și părinților lor.

Ar fi de spus două lucruri care nouă ne plac teribil la Lumea lui Momo, pe care le regăsim de fiecare dată:

  • atmosfera caldă și parcă încremenită în timp, în alt timp – în care nimeni nu se grăbește și nimic nu se face în grabă
  • nevoia de implicare a părinților în activitate; acest lucru nu este explicit însă este cu siguranță încurajat. Iar pentru familia mea, o apropiere de acest gen, în care facem împreună ceva, după o săptămână de alergătură, este binevenită și căutată.

Cred că ne-ar fi plăcut și mai mult dacă partea de realizare ar fi fost mai complexă și ar fi permis copiilor și părinților să lucreze mai mult împreună: să pregătească chiar ei aluatul, să îl frământe etc. Astfel s-ar fi justificat mai bine și prețul de 60 de lei – copil + părinte.

Așadar, pentru părinții de copii mici care doresc re-apropierea de prichindei, recomandăm cu căldură activitățile de la Lumea lui Momo.

 

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.