Cartea săptămânii: Controllerul de Oameni, 9+

Controller-ul de Oameni este o carte scrisă de David Baddiel și ilustrată de Jim Field, laureat cu premiul Roald Dahl Funny Prize, apărută în limba română la Editura Gama.

Chiar dacă în momentul apariției acestei cronici lectura cărții încă nu este terminată – copila de 9 ani care o citește se pare că o savurează și ne lasă prea mult să așteptăm verdictul final – ne grăbim să vă spunem câteva cuvinte despre ea – așa cum ni le-a spus chiar micuța cititoare. Ne grăbim să vă spunem cum ni se pare pentru că este o carte potrivită de luat în vacanță și de citit la plajă, la munte sau pe oriunde vor merge copiii în această vară.

Așadar, este vorba de un roman amuzant, de vacanță, în care tehnologia și viața de zi cu zi joacă roluri importante; pentru noi a fost o alternativă contemporană la Roald Dahl; cum ar fi sa ai o consolă de jocuri care de fapt să controleze oameni? ce dorințe ai vrea să ți se împlinească? Iată premizele de la care se pornește în această carte…

…iar rezultatul este un roman scris într-un ritm alert, despre doi frați – Ellie și Fred Stone – care au un controller, o telecomandă cu totul și cu totul neobișnuită, care nu funcționează în jocurile obișnuite ci îi controlează pe cei din jur…în anumite condiții…sau pentru a îndeplini anumite dorințe…

Este un roman ușor de citit, care îi va prinde pe cititorii cu vârste între 9 și 12 ani.

Autorul, David Baddiel, este scriitor și umorist britanic, cu mare succes în rândurile publicului tânăr cu romane precum Agenția de Părinți și Controller-ul de oameni.

Editura Gama, la care a apărut această carte, a intrat în atenția noastră și a publicului cu seria de cărți, caiete de activități și jocuri din seria Montessori, destinate copiilor pre-școlari. Cu toate acestea, este interesată și de publicarea de cărți pentru copii mai mari, iar Controllerul de oameni este una dintre ele. De asemenea, nu sunt de trecut cu vederea cărțile din gama Parentis, destinate părinților. Este o editură care promite și despre care cu siguranță vom  mai scrie.

Cartea poate fi cumpărată atât online cât și din lanțurile mari de librării.

David Baddiel – Controller-ul de Oameni, Editura Gama, București, 2016

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.