Cu copiii la Noaptea Muzeelor 2018

Noaptea de 19 spre 20 mai, noaptea când muzeele nu dorm, Noaptea Muzeelor se apropie în grabă cu intrări gratuite în muzeele Bucureștiului dar și cu activități desfășurate de prieteni ai acestui eveniment, cu programe pentru toate vârstele și gusturile. 

Copiii la Noaptea Muzeelor 2015 2 Collage
Copiii nu sunt neglijați în această noapte deci dacă doriți să ieșiți în oraș cu ei am ales pentru voi câteva muzee și asociații din Bucureşti pe care le prezentăm mai jos. Înainte însă vă atragem atenţia că lumea începe să vină la muzee după ora 20.00 deci dacă doriţi să nu staţi la cozi foarte lungi atunci porniţi-vă de acasă înainte de această oră (cu atât mai mult cu cât unele activităţi pentru copii pot avea loc mai devreme). In plus, să aveţi cu voi nişte apă, ceva de ronţăit şi eventual ceva de umplut timpul copiilor în timp ce aşteptaţi să intraţi, totul pus într-o geantă mică, de umăr, care să nu incomodeze.Copiii la Noaptea Muzeelor 2015 1 Collage

Iată aşadar recomandările noastre, selectate cu drag pentru voi:

 • Muzeul Național de Artă al României – Muzeul se transformă într-un atelier! Muzeul-atelier vă așteaptă cu expoziții temporare și ateliere creative pentru toți, între orele 18.00-24.00.
 • Muzeul Național de Istorie Naturală „Grigore Antipa”–  se va deschide începând cu ora 18.00 iar începând cu ora 22.00 va avea, printre alte activități, deja tradiționala colectare entomologică a insectelor nocturne cu ajutorul surselor luminoase speciale sub coordonarea specialiștilor din muzeu (grup țintă: 7 – 18 ani) și interceptarea liliecilor din grădina Muzeului „Antipa” cu ajutorul detectorului de ultrasunete sub coordonarea specialiștilor din muzeu (grup țintă: 7 – 18 ani).
 • Muzeul Național al Hărților și Cărții Vechi – în curtea muzeului, de la orele 16.30 și 18.00 copiii vor putea afla informații interesante despre Dunăre și vor face experimente. Accesul este pe bază de înscriere la adresa learninglbt@gmail.com
 • Muzeul Național George Enescu – în curtea muzeului veți avea ocazia să participați la ateliere de origami pentru copii, între orele 18.00 – 20.30
 • Muzeul Național al Literaturii Române – între 18.00 și 20.00, cei mici și foarte mici sunt așteptați la un atelier de lectură și animație, iar copiii între 8 și 12 ani sunt așteptați la un atelier de creativitate.
 • Muzeul Municipiului București – Palatul Șuțu Re-enactment cu Redescoperă Istoria orele  18:00 – 23:00, Teatrul MASCA: Amintirea – 20:00 – 20:40, 21:00 – 21:40, 22:00 – 22:40, Teatrul MASCA: Manechinul – 20:20 – 21:00, 21:20 – 22:00, 22:20 – 23:00, Teatrul MASCA: Flașnetarul – 20:10 – 20:50, 21:10 – 21:50, 22:10 – 22:50, Concert Noaptea zânelor, cu soprana Arlinda Morava și Bucharest Ladies Cvintet, 00:00 – 1:00
 • Observatorul astronomic – se pot face observatii astronomice, doar daca vremea permite și cerul este senin. Între orele 20.00 – 4.00.

Copii la Noaptea Muzeelor 2015 Collage

Următoarele muzee au activități care ar putea fi înțelese și apreciate de cei mici:

 • Muzeul Naţional al Aviaţiei Române – interesant pentru copii pentru că au ocazia să vadă, până la ora 04.00, aparate de zbor vechi şi mai noi în mărime naturală. Din păcate nu le pot atinge decât pe cele expuse afară, în aer liber. Se va putea urca într-un elicopter, la ora 18.00 va avea loc o demonstrație de utilizare a armelor iar la 2.00 noaptea (dar cred că deja copiii dorm!…sau ar face bine să doarmă) – fanfara Aviația dă senzația!
 • Muzeul CFR – program de vizitare 20.00 – 3.00 – un muzeu puțin cunoscut dar foarte ofertant pentru cei mici, mai ales dacă sunt pasionați de tehnică. Mai multe info despre acesta şi cum ni s-a părut nouă, aici.
 • Muzeul Municipiului Bucureşti – majoritatea sediilor – începând cu orele 21.00 veți putea urmări în curtea muzeelor reprezentații ale teatrului MASCA Noaptea Muzeelor pentru copii 2015Collage
 • Centrul Cultural Palatele Brancovenesti de la Mogosoaia  – chiar daca nu există o activitate dedicată exclusiv copiilor, cei mici vor avea ocazia să viziteze minunatul Palat pe intuneric, să vadă proiecții video pe palat și să întâlnească diverse personaje care readuc la viață palatul.

Chiar daca este vorba de Noaptea Muzeelor, exista unele institutii care s-au afiliat acestui eveniment fara a fi muzee. Astfel:

 • Moara de hârtie – deși este la Comana, merită o vizită pentru a vedea apusul soarelui (în jur de 20.30) și pentru a participa la un foc de tabără!
 • Ferma Animalelor – vă așteaptă până la orele 23.30 pentru a observa împreună „ritualul”de seara al animalelor.
 • EFdeN 4CCasa din vitrină. Vizitabilă între orele 20.00 – 4.00, casa este o locuinţă sustenabilă, unică în România, construită de studenţi şi deschisă ca Primul Centru de Cercetare a Condiţiilor de Confort. Începută acum 4 ani şi fiind transportată pe o distanţă de peste 2500km, prototipul EFdeN este deschis publicului larg, dornic să-i descopere povestea.
 • Opera Comică pentru Copii-  sunteti invitați sa o vizitați. Se pregnătesc multe evenimente și activități pentru copii, începând cu ora 19.00.
 • Școala de bani – BCR –  activități și jocuri de educație financiară, pentru copii și adulți.
 • Puro & Bio – Arta cu gust! – degustări gratuite de înghețată.
 • Casa experimentelor –  expoziție interactivă de tip “hands-on” care a reușit să creeze contexte de explorare în care este posibil ca fiecare să aibă o experiență personală a fenomenelor și orice persoană poate explora situații, punându-și întrebări și descoperind răspunsuri. Părerea noastră despre ei, aici.
  Noaptea Muzeelor pt copii 2015 cCollage

Informaţiile prezentate de noi nu sunt exhaustive şi pot suferi modificări; am selectat mai întâi muzeele care au un program special pentru copii şi apoi pe cele care, în opinia noastră, pot fi interesante pentru ei (aici a fost foarte greu, noi credem că TOATE MUZEELE sunt interesante, indiferent de vârstă!). Mai multe informaţii – programul integral al muzeelor citate şi pe cel al instituţiilor ce participă la Noaptea Muzeelor – aflaţi făcând click pe numele fiecărui muzeu în parte şi pe siteul oficial al Nopţii Muzeelor pentru celelalte.

Vă dorim o seară frumoasă şi educativă alături de cei mici.

Cu drag,

Roata Mare

5 comentarii

  • Nu l-am trecut pentru ca nu au nimic special pentru copii. Au doar o expozitie temporara iar observatiile astronomice, care merita, se fac doar daca cerul este senin…ceea ce nu stiu daca va fi. Am sa trec totusi ideea de observatii. Multumesc.

   Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.