Copiii recomandă: Bunica mi-a zis să-ți spun că-i pare rău/ Frederik Backman

Mă numesc Andrei, am 11 ani și aș dori să vă recomand cartea „Bunica mi-a zis să-și spun că-i pare rău” de FREDRIK BACKMAN. În ea este vorba despre o fetiță pe nume Elsa care are șapte ani, mă rog, opt ani și povestea ei. Ea nu are niciun prieten, doar pe bunica ei diferită de ceilalți adulți.  Bunica are șaptezeci  și șapte de ani mă rog, șaptezeci și opt, are pielea ca hârtia de ziar. Ea se comportă foarte ciudat cu mama Elsei și se tot ceartă cu vecina lor Britt-Marie Bunica era nebună și mereu ajungea la poliție, dar avea și foarte multe gînduri imaginare și povești pentru Elsa. Pe scurt, bunca Elsei era un supererou pentru toți copiii. până și pentru Monstru, câinele ei adoptat.

Adulții o judecă pe Elsa foarte mult pentru că țoți spun că este „obraznică” pentru vârsta ei. Elsa este obraznică pentru că vorbește frumos cu mama și bunica ei, dar pe  ceilalți oameni îi jignește. Ea se poată cu colegii ei la fel cum se poartă cu cei mari.  Din această cauză, fata nu are niciun prieten, în afară de doi: Monstrul și Orsul.

Mie ca cititor, îmi place cartea pentru că este plină de povești interesante si o aventură minunată cu Elsa si cei doi prieteni ai ei: Monstrul-Inimă-De-Lup și Orsul care a venit din Tărâmul Aproape Treaz.

Bunica Elsei moare de cancer din cauza țigărilor și fata suferă foarte mult. Cei trei prieteni au o misiune specială: trebuie să livreze niște scrisori de iertare pentru prietenii bunicii. Nu am terminat de citit cartea și n-am aflat de ce trebuie bunica să-și  ceară iertare.

Cred că este foarte greu să-ți ceri iertare de la cei față de care ai greșit. Pentru mine este foarte greu să-mi cer iertare pentru că lumea pare că nu mă bagă în seamă, dar ei de fapt aud ce spun eu. Și pentru Elsa este foarte greu să facă asta, dar trebuie să se țină de cuvânt.

La mine la școală, le-am citit din carte colegilor mei și au și râs și au și plans.  Bunica Elsei i-a lăsat o scrisoare de iertare și nepoatei sale: „Iartă-mă că trebuie să mor. Iartă-mă că am murit. Iartă-mă că te las și iartă-mă pentru cancerul dracu. Iartă-mă că am fost mai mult dobitoacă decât nedobitoacă uneori. Te iubesc în 10000 de veșnicii de basm.”

 Pe scurt citatul este foarte emoționant. Elsa o iartă pe bunica ei că a murit. Bunica vrea să spună de fapt că nu a avut suficient timp să îl petreacă cu ea.

Andrei are 11 ani și este elev în clasa a-V-a. Îi place fotbalul și să se joace pe calculator. El iubește pisicile. Mâncarea preferată sunt sacii de pui, un fel de mâncare turcească. Cărțile lui preferate sunt „Bunica mi-a zis să-ți spun că îi pare rău” și „Emil și detectivii”.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.